Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Εντάσεις και ηλικιακό φάσμα

Επεισόδιο 2

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον γονέα μπροστά σε ένα ξέσπαμα;

Επεισόδιο 3

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του;

Επεισόδιο 4

Τι κάνουμε τη στιγμή της κρίσης, πώς μπορούμε να είμαστε υποστηρικτικοί;

Επεισόδιο 5

Κλείσιμο

Αντιμετώπισε τα tantrums

Τα ξεσπάσματα μπορεί να είναι το βασικό στοιχείο ανησυχίας σε γονείς με παιδιά νηπιακής ηλικίας. Αυτή η ξαφνική και τεράστια έκφραση συναισθημάτων μπορεί να προκαλέσει ένα τεράστιο φάσμα συναισθημάτων, αμηχανία, λύπη, θυμό, απελπισία, ανεπάρκεια. Οι γονείς χρειάζεται να υποστηριχθούν ώστε να φροντίσουν τα ξεσπάσματα αυτά, να βρουν μια δίοδο επικοινωνίας με τα παιδιά και να μην μείνουν στην βελτίωση της συμπεριφοράς.

Σε αυτή τη σειρά  θα μιλήσουμε για όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τα tantrums και τα melt-downs που μπορεί να βιώνει το παιδί μας. Θα μιλήσουμε για τις ανάγκες που κρύβονται πίσω από αυτά. Επίσης θα συζητήσουμε μαζί πως μπορούμε να ανοίξουμε δίοδο επικοινωνίας με τα παιδιά και να τα υποστηρίξουμε στην έκφραση των συναισθημάτων τους και την επαφή και αναγνώρισή τους αλλά και τρόπους ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά μας έντονα συναισθήματα που προκύπτουν.

Τι συμβαίνει στο σώμα και στον εγκέφαλό του;

Τι κρύβεται πίσω από τα ξεσπάσματα των παιδιών; Χρειάζεται να αντιληφθούμε πως ανάλογα με την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών ο τρόπος που εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα επηρεάζουν τη συμπεριφορά  τους, διαφέρει. Η διαχείριση όλων αυτών είναι μια τεράστια πρόκληση. Τα δικά μας βιώματα θα παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στο τρόπο που θα αναλύσουμε και θα ανταποκριθούμε στα ξεσπάσματα αυτά.

Τι θα μάθω σε αυτή τη σειρά; Πώς υποστηρίζω το παιδί μου σε ένα ξέσπασμα!

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα συζητήσουμε για τις ανάγκες που κρύβονται πίσω από τα ξεσπάσματα, για το ρόλο μας και το ρόλο που θα παίξει η ανταπόκρισή μας σε αυτά, στην αυτορρύθμισή τους αργότερα. Επίσης θα μιλήσουμε για πρακτικές συμβουλές ώστε να φροντίσουμε τα παιδιά και να συνδεθούμε μαζί τους την ώρα της κρίσης.

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • Να κατανοήσουμε τα ξεσπάσματα
  • Να κατανοήσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό τους
  • Να αναγνωρίσουμε τον ρόλο που παίζουν τα δικά μας βιώματα και οι δικές μας δυσκολίες αυτές τις στιγμές
  • Να κατανοήσουμε γιατί τα παιδιά δεν είναι χειριστικά
  • Να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα των ξεσπασμάτων
  • Τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα ξεσπάσματα και υποστηρίζω το παιδί μου σε ένα ξέσπασμα
  • Πώς θα συμβάλλουμε στην αυτορρύθμιση και στη συναισθηματική τους νοημοσύνη μέσα από την διαχείριση που θα κάνουμε
  • Να βρούμε τους τρόπους ώστε οι στιγμές εντάσεις να είναι στιγμές σύνδεσης
Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα