Βίντεο

Επεισόδιο 1

Trailer

Επεισόδιο 2

Εισαγωγή

Επεισόδιο 3

Εντάσεις και ηλικιακό φάσμα

Επεισόδιο 4

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον γονέα μπροστά σε ένα ξέσπαμα;

Επεισόδιο 5

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του;

Επεισόδιο 6

Τι κάνουμε τη στιγμή της κρίσης, πώς μπορούμε να είμαστε υποστηρικτικοί;

Επεισόδιο 7

Κλείσιμο

Αντιμετώπισε τα tantrums

Τα ξεσπάσματα μπορεί να είναι το βασικό στοιχείο ανησυχίας σε γονείς με παιδιά νηπιακής ηλικίας. Αυτή η ξαφνική και τεράστια έκφραση συναισθημάτων μπορεί να προκαλέσει ένα τεράστιο φάσμα συναισθημάτων, αμηχανία, λύπη, θυμό, απελπισία, ανεπάρκειας. Οι γονείς χρειάζεται να υποστηριχθούν ώστε να φροντίσουν τα ξεσπάσματα αυτά, να βρουν μια δίοδο επικοινωνίας με τα παιδιά και να μην μείνουν στην βελτίωση της συμπεριφοράς.

Σε αυτό το live  θα μιλήσουμε για όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για τα tantrums και τα melt-downs που μπορεί να βιώνει το παιδί μας. Θα μιλήσουμε για τις ανάγκες που κρύβονται πίσω από αυτά. Επίσης θα συζητήσουμε μαζί πως μπορούμε να ανοίξουμε δίοδο επικοινωνίας με τα παιδιά και να τα υποστηρίξουμε στην έκφραση των συναισθημάτων τους και την επαφή και αναγνώρισή τους αλλά και τρόπους ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε τα δικά μας έντονα συναισθήματα που προκύπτουν.

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για αποθηλασμό;

Αυτή είναι ίσως η πιο συχνή ερώτηση που θα ακούσει κάποιος από τις περισσότερες γυναίκες ακόμα και στην αρχή του  θηλασμού. Οι πληροφορίες που δέχονται οι νέοι γονείς είναι καταιγιστικές, συχνά χάνοντας εντελώς τη σύνδεση με τους δικούς τους στόχους και τις δικές τους ανάγκες.

 Τα επιστημονικά δεδομένα μας δίνουν ξεκάθαρες πληροφορίες σχετικά με την διάρκεια του θηλασμού. Παρόλα αυτά η απόφαση του αποθηλασμού οφείλει να είναι μια απόφαση που η μητέρα θα πάρει για εκείνη και το μωρό της, όντας σωστά πληροφορημένη και υποστηριγμένη.

Τι συμβαίνει στο σώμα και στον εγκέφαλό του;

Τι κρύβεται πίσω από τα ξεσπάσματα των παιδιών; Χρειάζεται να αντιληφθούμε πως ανάλογα με την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών ο τρόπος που εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα επηρεάζουν τη συμπεριφορά  τους, διαφέρει. Η διαχείριση όλων αυτών είναι μια τεράστια πρόκληση. Τα δικά μας βιώματα θα παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στο τρόπο που θα αναλύσουμε και θα ανταποκριθούμε στα ξεσπάσματα αυτά.

Τι θα μάθεις σε αυτή τη σειρά;

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα συζητήσουμε για τις ανάγκες που κρύβονται πίσω από τα ξεσπάσματα, για το ρόλο μας και το ρόλο που θα παίξει η ανταπόκρισή μας σε αυτά, στην αυτορρύθμισή τους αργότερα. Επίσης θα μιλήσουμε για πρακτικές συμβουλές ώστε να φροντίσουμε τα παιδιά και να συνδεθούμε μαζί τους την ώρα της κρίσης.

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  • Να κατανοήσουμε τα ξεσπάσματα
  • Να κατανοήσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό τους
  • Να αναγνωρίσουμε τον ρόλο που παίζουν τα δικά μας βιώματα και οι δικές μας δυσκολίες αυτές τις στιγμές
  • Να κατανοήσουμε γιατί τα παιδιά δεν είναι χειριστικά
  • Να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα των ξεσπασμάτων
  • Τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα ξεσπάσματα
  • Πώς θα συμβάλλουμε στην αυτορρύθμιση και στη συναισθηματική τους νοημοσύνη μέσα από την διαχείριση που θα κάνουμε
  • Να βρούμε τους τρόπους ώστε οι στιγμές εντάσεις να είναι στιγμές σύνδεσης
Γίνε μέλος σήμερα!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα