Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πόσο γάλα χρειάζεται ένα παιδί;

Πόσο γάλα χρειάζεται ένα παιδί;Τι θα συμβεί εάν δεν πιεί ποτέ, πέρα του θηλασμού;

Καθώς αναπτύσσεται και εξελίσσεται το παιδί σου, η διατροφή του παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην υγεία και την ευεξία του. 

Ένα από τα θέματα που μπορεί να αναρωτιέσαι είναι πόσο γάλα χρειάζεται ένα παιδί και τι θα συμβεί εάν δεν πιει ποτέ γάλα, πέρα από το θηλασμό.

Δες το βίντεο και μάθε πόσο γάλα χρειάζεται ένα παιδί και τι θα συμβεί εάν δεν πιεί ποτέ γάλα, πέρα από το θηλασμό!

Η ποσότητα γάλακτος που χρειάζεται ένα παιδί μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και τις ατομικές ανάγκες του. Ο θηλασμός είναι μια φυσική και σημαντική πηγή γάλακτος για τα βρέφη, προσφέροντας όχι μόνο τη διατροφή που χρειάζονται, αλλά και την επικοινωνία, την άνεση και την αγάπη που απαιτούν για την υγιή ανάπτυξή τους.

Όσον αφορά το πόσο γάλα χρειάζεται ένα παιδί πέρα από το θηλασμό, η μετάβαση από το γάλα του μητρικού στη σταδιακή εισαγωγή στερεών τροφών είναι ένας φυσικός εξελικτικός τρόπος. Όταν αρχίζεις να δοκιμάζεις νέες τροφές, είναι σημαντικό να ακούς το σώμα σου και να προσαρμόζεις τις ποσότητες ανάλογα με την ανταπόκρισή σου σε κάθε τροφή.

 Μπορείς να εξερευνήσεις εναλλακτικές πηγές γάλακτος, όπως φυτικά γάλατα, τυριά, γιαούρτια και άλλα προϊόντα που παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Αν και η διατροφή είναι σημαντική, δεν πρέπει να ανησυχείς παρατεταμένα αν δεν πιεί το παιδί σου ποτέ γάλα πέρα από τον θηλασμό.

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι εξαιρετικά προσαρμοστικός και μπορεί να αποκτήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από διάφορες πηγές. Με την προσεκτική επιλογή τροφών και την παρακολούθηση της γενικής υγείας του, μπορείς να εξασφαλίσεις όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για την ευεξία του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αναζητάς την επαφή με ειδικούς υγείας και διατροφολόγους για να σου παράσχουν προσαρμοσμένες συμβουλές για τις ατομικές σου ανάγκες και να εξασφαλίσεις ότι το παιδί σου λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για μια υγιή ζωή.

Σοφία Κανέλλου

  1. Bank J. Nutrition for Healthy Term Infants: Recommendations from Birth to Six Months. Can. J. Diet. Pract. Res. Publ. Dietit. Can. 2012;73:204. doi: 10.3148/73.4.2012.204.
  2. Lonnerdal B., Keen C.L., Hurley L.S. Iron, copper, zinc, and manganese in milk. Annu. Rev. Nutr. 1981;1:149–174. doi: 10.1146/annurev.nu.01.070181.001053.
  3. Friel J.K., Hanning R.M., Isaak C.A., Prowse D., Miller A.C. Canadian infants’ nutrient intakes from complementary foods during the first year of life. BMC Pediatr. 2010;10:43. doi: 10.1186/1471-2431-10-43.
Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Κανέλλου

Σοφία Κανέλλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc - Feeding Therapist

Η Σοφία Κανέλλου είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος MSc. Πραγματοποιεί το όνειρό της απενοχοποιώντας τους γονείς από την ευθύνη του καθημερινού ΤΕΛΕΙΟΥ φαγητού. Σκοπός της είναι ολοένα και περισσότεροι μικροί και μεγάλοι άνθρωποι να τρέφονται απλά, θρεπτικά, οικολογικά, με σεβασμό στη φύση, τον πλανήτη και τα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα