Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πώς ξεκινώ και πώς συντηρώ τον αποθηλασμό;

Πώς ξεκινώ και πώς συντηρώ τον αποθηλασμό;

Ο θηλασμός είναι μία πολύ σημαντική περίοδος στη ζωή της μαμάς και του παιδιού και ένα από τα βασικά στοιχεία της μεταξύ τους σχέσης. Ο αποθηλασμός είναι μία από τις πολλές μεταβολές που θα βιώσουν η μαμά, το παιδί, η οικογένεια. Θα ακολουθήσουν και πολλές άλλες. Οι οικογένειες πάντα βρίσκουν τις δικές τους ισορροπίες σε κάθε αλλαγή. 

Πώς ξεκινώ και πώς συντηρώ τον αποθηλασμό;

Γιατί μιλάμε για ήπιο (απο)θηλασμό;

Στόχος του ήπιου αποθηλασμού είναι η διατήρηση και η ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού. Ο θηλασμός δεν αποτελεί μοναδικό τρόπο δημιουργίας και ενίσχυσης του συναισθηματικού δεσμού, αποτελεί όμως αναπόσπαστο κομμάτι σύνδεσης για τα παιδιά που θηλάζουν. Ο αποθηλασμός μπορεί να αποτελέσει μια περίοδος ενίσχυσης του συναισθηματικού δεσμού και με άλλους τρόπους πέρα από τον θηλασμό. Ο ήπιος αποθηλασμός έχει σαν στόχο το σεβασμό στις ανάγκες της σχέσης της μητέρας και του παιδιού.

Υπάρχουν αλήθεια tips για έναν ήπιο αποθηλασμό;

Ο αποθηλασμός αν τον δούμε στην ολότητά του, δηλαδή ως το τέλος του ταξιδιού της πρώτης μας αγνής και άμεσης σύνδεσης με το παιδί μας, μιας σύνδεσης που χρησιμοποιούσε το γάλα που έφτιαξε το σώμα μας για αυτό το μοναδικό πλάσμα, την επαφή, την αγκαλιά, τότε σε αυτό δεν χωράνε απλά μηχανιστικά tips, αλλά πολλή φροντίδα, κατανόηση, αποδοχή, απόφαση και ένα τεράστιο άνοιγμα στο μυαλό και στην καρδιά μας.

Όχι μόνο για να μην χαλάσουμε αυτό που όμορφα χτίστηκε αλλά κυρίως για να το διατηρήσουμε, να το εξελίξουμε, να το μεγαλώσουμε, μαζί, χέρι χέρι, όπως μέχρι τώρα.

Πώς να το κάνω;

Ο αποθηλασμός δεν είναι απλά μια μηχανική διαδικασία, αλλά μια σημαντική μετάβαση που απαιτεί αγάπη, κατανόηση, υποστήριξη και αποδοχή. Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό. 

  • Πρώτον, είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και τις ανάγκες του παιδιού. 
  • Δεύτερον, η δημιουργία μιας νέας ρουτίνας που θα συμπεριλαμβάνει ειδικό χρόνο για αγκαλιές, παιχνίδια και επικοινωνία μπορεί να ενισχύσει το δέσιμό σας.
  • Τρίτον, αποτελεί καλή πρακτική να επικοινωνείς με το παιδί σου, ακούγοντας τις ανησυχίες και τα συναισθήματά του. Η ανοιχτή συζήτηση μπορεί να δημιουργήσει αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης. 

Αφροδίτη Κονδύλη

Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα