Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πώς θα διαχειριστείς τη σχέση ανάμεσα στα αδέρφια;

Κάθε φορά που μια οικογένεια υποδέχεται ένα καινούργιο μέλος, οι ισορροπίες αλλάζουν. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα στην πραγματικότητα για όλη την οικογένεια, αλλάζουν οι συνήθειες, οι ρουτίνες και μαζί με την ατελείωτη χαρά και αγάπη που μεγαλώνει και διπλασιάζεται, οι σχέσεις κλυδωνίζονται, τα μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν, να προσαρμοστούν, να αγαπήσουν. Πώς θα διαχειριστείς τη σχέση ανάμεσα στα αδέρφια; 

Τι να προσέξεις στη σχέση ανάμεσα στα αδέρφια που δημιουργείται;

Πάρα πολλοί γονείς βιώνουν αυτή την μετάβαση ως στρεσογόνα, το να ξαναβρεθεί η λειτουργικότητα και η ισορροπία στην καθημερινότητα, αυτό αποτελεί μια τεράστια πρόκληση. Μα φυσικά αυτό που είναι συχνά το μεγαλύτερο ζητούμενο για τους γονείς, είναι το να δημιουργήσουν μια αρμονική σχέση ανάμεσα στα δύο αδέρφια, να διατηρήσουν την σύνδεσή τους με το μεγάλο παιδί και να δημιουργήσουν ένα ασφαλή συναισθηματικό δεσμό με το νέο μέλος.  

Οι προσδοκίες μας είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτούς τους στόχους.

Τι έχω να περιμένω από τα δικά μου παιδιά; Σε τι φάση και σε ποιον χρόνο; Σε συνδυασμό με τα στερεότυπα και τη δυσκολία μας να αφήσουμε χώρο στη δυσκολία των παιδιών, μπορεί συχνά να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ποια συναισθήματα μπορεί να δημιουργηθούν στη σχέση ανάμεσα στα αδέρφια;

Ζήλεια, ματαίωση, αγωνία, στρες, αγάπη, ενοχές, τύψεις, συγκίνηση, είναι μερικά από τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε ένα σπίτι στους γονείς και στα παιδιά με τον ερχομό του καινούριου μωρού.

Σε αυτό το βίντεο η Αφροδίτη Κονδύλη, PCI Parent COACH, Σύμβουλος γαλουχίας IBCLC, Φαρμακοποιός, συν-ιδρύτρια του Κύκλου ενός κέντρου υποστήριξης των γυναικών και των οικογενειών τους, που στόχο έχει την ενδυνάμωση, την ισότητα, την έκφραση και την ευεξία και δημιουργό του Parent Coach LAB. 

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο για τη σχέση ανάμεσα στα αδέρφια;

  • Σε αυτό το βίντεο μιλάμε για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά μας  αλλά και τον εαυτό μας σε αυτή τη μεταβατική περίοδο. 
  • Ζηλεύουν όλα τα παιδιά; 
  • Τι έχω συνήθως να περιμένω τον πρώτο καιρό;
  • Πώς μπορώ να διατηρήσω την σύνδεσή μου με το μεγάλο παιδί; 
  • Τι είναι ο ξεχωριστός χρόνος, γιατί είναι απαραίτητος και πως μπορώ να τον δημιουργήσω
  • Τι έχω να αναμένω στις συμπεριφορές του μεγάλου μου παιδιού; 
  • Πώς μπορώ να το βοηθήσω να νιώσει ξανά ασφάλεια; 
  • Τι χρειάζεται να κάνω για να έχουν τα παιδιά μου μια καλή σχέση; 

Αδέλφια όχι αντίπαλοι, Faber Adele , Mazlish Elaine

McHale, Susan M., Kimberly A. Updegraff, and Shawn D. Whiteman. “Sibling relationships and influences in childhood and adolescence.” Journal of Marriage and Family 74.5 (2012): 913-930.

Cicirelli, Victor G. “Feelings of attachment to siblings and well-being in later life.” Psychology and aging 4.2 (1989): 211.

Bank, Stephen P., and Michael D. Kahn. The sibling bond. Basic Books, 1997.

Whiteman, Shawn D., Susan M. McHale, and Anna Soli. “Theoretical perspectives on sibling relationships.” Journal of family theory & review 3.2 (2011): 124-139.

Γίνε μέλος σήμερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα
ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Σε συνεργασία με:

ParentCoach LAB by Afroditi Kondyli

Καλοσωρίζουμε στην πλατφόρμα μας την Αφροδίτη Κονδύλη, ξεκίνησε το προσωπικό της ταξίδι με τους γονείς το 2015, 2 χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της. Σπούδασε Φαρμακευτική και στην ενασχόληση της με την επιστήμη, αγάπησε πέρα από τις γνώσεις για τον άνθρωπο και την υγεία του, το μοίρασμα των γνώσεων , την παροχή υποστήριξης και συμβουλευτικής.Το 2013, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στον θηλασμό και το 2015 πιστοποιήθηκε ως Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC. Το 2016 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ως βοηθός μητρότητας και πιστοποιήθηκε ως AATH Εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International. Το 2016 έγινε συν-ιδρύτρια του «Κύκλου" και μαζί άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά για γυναίκες, μητέρες και γονείς. Το 2021 πιστοποιήθηκα ως PCI Certified Parent Coach από το Parent Coaching Institution σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Pacific University of Seattle

Διαβάστε περισσότερα