Επειδόσια

Επεισόδιο 1

Πώς ο ερχομός του παιδιού επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού; | Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Ποια είναι η σχέση που θα βοηθήσει το ζευγάρι να προχωρήσει ενωμένο σε αυτό το βήμα;

Επεισόδιο 3

Πώς ο ερχομός του παιδιού επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού; | Κλείσιμο

Τα πρώτα χρόνια το παιδί έχει συγκεκριμένες βασικές ανάγκες όπως η σίτιση, ο ύπνος, η ασφάλεια και η φροντίδα της υγείας του. Αυτό για τους γονείς έχει συγκεκριμένες προκλήσεις για τη σχέση τους μιας και τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Μεγαλώνοντας όμως το παιδί και διαμορφώνοντας χαρακτήρα και διαφορετικές ανάγκες τι γίνονται οι ανάγκες των γονέων και της σχέσης τους; Παραγκωνίζονται ακόμα περισσότερο ή βρίσκουν λύσεις. Τι έχει γίνει με τη σχέση τους τόσο καιρό; Το έχουν συνειδητοποιήσει ή ξαφνικά ανακαλύπτουν πως έχει δημιουργηθεί μεγαλύτερη απόσταση από ότι θα πίστευε κανείς; Πώς ο ερχομός του παιδιού επηρεάζει το ζευγάρι;

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting η Έλενα Μπογδάνου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας μας εξηγεί πως ο ερχομός ενός παιδιού επηρεάζει τη σχέση του ζευγαριού! Μας μιλάει για τις μικρές αλλαγές που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι στην καθημερινότητα του που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην σχέση τους μακροπρόθεσμα. Η Έλενα δίνει πρακτικά παραδείγματα για κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι ώστε να είναι εκεί για το παιδί του αλλά παράλληλα να φροντίζει και την μεταξύ τους σχέση.

Στόχοι Σειράς:

  1. Να μάθουμε πως επηρεάζει πρακτικά ένα ζευγάρι ο ερχομός ενός παιδιού;
  2. Να ενημερωθούμε πως χρειάζεται να προετοιμαστεί το ζευγάρι για τον ερχομό ενός παιδιού;
  3. Να ανακαλύψουμε ποια είναι η σχέση που θα βοηθήσει το ζευγάρι να προχωρήσει ενωμένο σε αυτό το βήμα;

Ελπίζουμε σου άρεσε η Σειρά “Πώς ο ερχομός του παιδιού επηρεάζει το ζευγάρι;” Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Έλενα Μπογδάνου

Έλενα Μπογδάνου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η Έλενα Μπογδάνου με σπουδές στο University of Indianapolis της Πολιτείας της Ιντιάνα των Η.Π.Α. από το οποίο απέκτησε προπτυχιακό (ΒΑ) στην Ψυχολογία και μεταπτυχιακό (Μ.Α.) στην Κλινική Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στο Ψυχόδραμα και την Ομαδική Ανάλυση & στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές. Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Gordon Hellas “Αποτελεσματικός Γονέας” και ολοκληρώνει την μετεκπαίδευσή της στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ομάδας. Στο γραφείο της δουλεύει με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες. Μπείτε στο προφίλ της Έλενας και διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα