Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Πώς να ξεκινήσεις το Baby Led Weaning

Έχεις ακούσει για το BLW. Πώς θα ξεκινήσεις να κάνεις όμως Baby Led Weaning; Τι χρειάζεται να γνωρίζεις;  

Τι είναι το Baby Led Weaning;

Το Baby led weaning είναι μία μέθοδος εισαγωγής στερεών τροφών στα βρέφη, που έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τα τελευταία 15 χρόνια και φαίνεται να προτιμάται από όλο και περισσότερους γονείς για τη σίτιση των παιδιών τους. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι το παιδί έχει τον πλήρη έλεγχο της σίτισης, αφού τρέφεται αποκλειστικά μόνο του. 

Θέλεις να μάθεις πότε θα είναι έτοιμο το μωρό σου να ξεκινήσει Baby Led Weaning;

Η ετοιμότητα για την έναρξη στερεών τροφών με τη μέθοδο BLW, κρίνεται από τη νευρολογική ωριμότητα του μωρού, όπου αυτό θα πρέπει να εμφανίζει πολύ καλή υποστήριξη του κεφαλιού και του κορμού, κάτι που παρατηρείται γύρω στους 6 μήνες (3). 

Αναρωτιέσαι κι εσύ πώς να προσφέρεις τροφές που απαιτούν κουτάλι, όπως είναι το γιαούρτι, οι σούπες, το ρύζι με το Baby Led Weaning;

Για να το καταφέρουμε αυτό, μπορούμε να προμηθευτούμε κουτάλια που προορίζονται για αυτοσίτιση (πρόκειται για κουτάλια με πιο χοντρή και κοντή λαβή, ώστε να χρησιμοποιούνται από το μωρό με μεγαλύτερη ευκολία). Εμείς γεμίζουμε τα κουτάλια και τα προσφέρουμε στο μωρό, καθώς δεν είναι σε θέση να κάνουν την κίνηση για να πιάσουν τα ίδια, τροφή με το κουτάλι. Επομένως, σπυρωτές τροφές όπως το ρύζι ή η φακή, μπορούμε να τις αναμίξουμε με μία άλλη τροφή, όπως είναι το γιαούρτι, το λιωμένο αβοκάντο και η λιωμένη πατάτα, που θα λειτουργήσει σαν «κόλλα» για να μείνει η τροφή στο κουτάλι. 

Στο βίντεο, η Ιωάννα Αγγουράκη, διαιτολόγος & δημιουργός του Early Nutrition Center, θα συζητήσει live στη, για τα βασικά στοιχεία του BLW. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις.

Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις για το Baby Led Weaning:

  • Θα μάθεις ποια είναι η φιλοσοφία αυτής της μεθόδου εισαγωγής στερεών τροφών.
  • Πρακτικές πληροφορίες, όπως πως να δώσουμε κατάλληλα κομμάτια τροφής.
  • Με ποιο τρόπο μπορεί να ωφελήσει αυτή η μέθοδος το παιδί σου.

Οι ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο Βίντεο:

  1. Αρχικά, τι σημαίνει Baby led weaning και πως διαφέρει από τον παραδοσιακό τρόπο σίτισης με αλεσμένα;
  2. Πώς καταλαβαίνουμε ότι το παιδί μας είναι έτοιμο για να ξεκινήσει να τρώει κομμάτια τροφής;
  3. Τι πρέπει να προσέξουμε στα κομμάτια τροφών που προσφέρουμε;
  4. Πώς προσφέρουμε τις υπόλοιπες πιο απαιτητικές τροφές (όπως π.χ. γιαούρτι, κρέμες, σούπες κλπ.) (+ προτάσεις και είδος συνταγών που μας διευκολύνουν στη μέθοδο BLW)
  5. Ποια είναι τα θετικά αυτής της μεθόδου για το παιδί;
  6. Πώς μπορούμε να μειώσουμε την «ακαταστασία»;
Γίνε μέλος σήμερα
Ιωάννα Αγγουράκη

Ιωάννα Αγγουράκη

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος MSc

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγο Διατροφολόγο MSc. Έχει ιδρύσει το Mommy and Me - Early Nutrition Center και το όνειρό της είναι να βοηθήσει νέους αλλά και πιο έμπειρους γονείς να σιτίσουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τα διατροφικά εμπόδια και προβληματισμούς της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα