Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πώς να μην σταματήσεις την προσπάθεια της διατροφής, όταν δεν βλέπεις αποτέλεσμα;

Πώς να μην σταματήσεις την προσπάθεια της διατροφής;

Η αντίληψη ότι η προσπάθειά μας δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μπορεί να αποθαρρύνει ακόμα και τους πιο αποφασισμένους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρόποι να υπερβούμε αυτήν την αδιέξοδο και να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

Πώς να Συνεχίσεις τη Διατροφή όταν τα Αποτελέσματα Καθυστερούν.

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε την απόφαση της διατροφής ως μακροπρόθεσμο εγχείρημα. Οι αλλαγές στη σύνθεση του σώματός μας και η επίτευξη των στόχων μας δεν συμβαίνουν άμεσα. Συχνά, ο οργανισμός μας χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις νέες διατροφικές συνήθειες και να αποδώσει ορατά αποτελέσματα.

Απόφυγε το να εστιάζεις μόνο στον αριθμό της ζυγαριάς.

Οι αλλαγές στο βάρος μας μπορεί να είναι μηνιαίες, εβδομαδιαίες ή ακόμα και ημερήσιες. Ωστόσο, αν έχουμε αρχίσει να τρέφουμε το σώμα μας με πιο υγιεινά τρόφιμα, να αυξάνουμε τη φυσική μας δραστηριότητα και να βελτιώνουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, τότε έχουμε ήδη επιτύχει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παράλληλα, αξιοποίησε τα μη τυπικά αποτελέσματα ως μέτρο προόδου.

Παρόλο που το βάρος είναι σημαντικό, υπάρχουν πολλοί άλλοι δείκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν να μετρήσουμε την πρόοδο μας. Παρατήρησε τη βελτίωση στην ενέργειά σου, την αύξηση της αντοχής σου, τη βελτίωση της ψυχολογίας σου και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου. 

Μην διστάζεις να ζητήσεις υποστήριξη.

Μοιράσου την προσπάθειά σου με φίλους, οικογένεια ή ακόμα και επαγγελματίες υγείας. Η υποστήριξη και η ενθάρρυνση από τους γύρω σου μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη μονομαχία και να ξεπεράσεις τις δύσκολες στιγμές.

Επικεντρώσου στον αληθινό σκοπό σου.

Γιατί ξεκίνησες αυτή τη διατροφή; Ποια είναι οι στόχοι σου και πώς θα σου αλλάξει η ζωή αν τους πετύχεις; Κρατα αυτήν την ενθάρρυνση και σκέψεις ζωντανές μέσα σου, ώστε να παραμείνεις προσηλωμένος/η στην προσπάθειά σου, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα φαίνονται να αργούν.

Η συνέχιση της διατροφής όταν τα αποτελέσματα αργούν απαιτεί υπομονή, αποφασιστικότητα και θετική νοοτροπία. Με τη σωστή προσέγγιση και την υποστήριξη των γύρω σου, μπορες να υπερβείς αυτές τις δύσκολες στιγμές και να συνεχίσεις προς τους στόχους σου.

Μαρία Μισύρη

Danielewicz H, Myszczyszyn G, Dębińska A, Myszkal A, Boznański A, Hirnle L. Diet in pregnancy-more than food. Eur J Pediatr. 2017;176(12):1573-1579. doi:10.1007/s00431-017-3026-5

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Μισύρη

Μαρία Μισύρη

Transformational Coach για Γυναίκες και Μητέρες

Η Μαρία Μισύρη είναι Transformational Coach για Γυναίκες και Μητέρες. Είναι δημιουργός του προγράμματος “Δημιουργώ το Σώμα που Αγαπώ” που εκπαιδεύει τη γυναίκα να δημιουργήσει από την αρχή έναν απελευθερωμένο από ενοχές και αυτοκαταστροφικές συνήθειες εαυτό κατανοώντας τον εις βάθος κι έτσι να μπορεί ελεύθερα να εστιάσει σε οτιδήποτε άλλο θέλει να δημιουργήσει στη ζωή της όπως μια σχέση κατανόησης και εμπιστοσύνης με τα παιδιά της.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα