Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πώς να απελευθερωθείς από τις «κακές» σου συνήθειες;

Το 2022 θέλεις να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Πώς μπορείς να απελευθερωθείς και να απαλλαχθείς από τις κακές σου συνήθειες που νιώθεις ότι σε κρατούν πίσω;

Γιατί υπάρχει έντονη θέληση για αλλαγή;

Μετά από δύο χρονιές που έχουν αφήσει πολλούς από εμάς με την αίσθηση ότι δεν είμαστε κυρίαρχοι της ζωής μας, το 2022 πλησιάζει με περισσότερη ελευθερία από τα στενά δεσμά της πανδημίας, αλλά και με μεγαλύτερη προσωπική ευθύνη για όσα μπορούμε να αλλάξουμε στη ζωή μας και στους ίδιους μας τους εαυτούς. 

Για να αλλάξεις πρέπει να απελευθερωθείς από τις “κακές” σου συνήθειες;

Αυτή όμως η δυνατότητα αλλαγής προς το καλύτερο, όταν συνεπάγεται την αλλαγή των συνηθειών μας ή των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μας, αντί να μας δίνει αίσθηση αυτοκυριαρχίας, μας αφήνει με μια διάθεση μάχης, αυταπάρνησης, αυτοαμφισβήτησης και κούρασης που τελικά μειώνει και τις πιθανότητες να πετύχουμε την αλλαγή αλλά και την ευχαρίστηση που θα πάρουμε από την όποια επιτυχία μας.

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο

Σ’ αυτό το βίντεο η Δρ. Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ, ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος, μιλά για το πώς μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις συνήθειες που πραγματικά μας επιβαρύνουν και πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτές. 

Θα συζητήσουμε σχετικά με τις κακές συνήθειες:

  • Τι είναι μια «κακιά» και τι μια «καλή» συνήθεια;
  • Γιατί είναι τόοοοσο δύσκολο να ξεφύγουμε από τον «κακό» μας εαυτό;
  • Αν υπάρχει τρόπος η αντικατάσταση μιας «κακιάς» συνήθειας με μια «καλή», να μην γίνει γολγοθάς.
  • Αν και πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις «κακές» συνήθειες των παιδιών;

Και ό,τι άλλο σε απασχολεί σχετικά με τις «κακές» συνήθειες που συχνά μοιάζουν ανεξίτηλες.

Βrewer, J. (2017). The Craving Mind: From Cigarettes to Smartphones to Love—Why We Get Hooked and How We Can Break Bad Habits. Yale University Press.

Carter, C. (Aπρίλιος, 2009) Unhappiness is a bad habit . Ανακτήθηκε από https://greatergood.berkeley.edu/article/item/unhappiness_is_a_bad_habit

Mindful.org (Μάρτιος, 2019). How to change your habits with Mindfulness Aνακτήθηκε από https://www.mindful.org/how-to-change-your-habits-with-mindfulness/ 

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα