Περιγραφή

Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις.

Martha Graham

Μετά από την αντίστοιχη σειρά από το Project Parenting, η συγκεκριμένη Premium σειρά έρχεται για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ευαισθητοποίησή σας γύρω από τη σημασία του να «ακούει» το παιδί σας το σώμα του. 

Η Κωνσταντίνα Κατσανά σας εξηγεί αναλυτικά με ποιους τρόπους η ελλιπής σύνδεση με τις πραγματικές ανάγκες του σώματος μπορεί να επηρεάσει τη σχέση που θα αναπτύξει ένα παιδί με το φαγητό, τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε σε βάθος πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να παραμένει σε επαφή με το σώμα του και να σέβεται τα μηνύματα που του στέλνει, χωρίς κριτική. (Όσο σημαντικό είναι και για εσάς ?)

Φυσικά δεν λείπουν οι πρακτικά εφαρμόσιμες συμβουλές που θα κάνουν την προσπάθειά σας ακόμη πιο αποτελεσματική!

Στόχοι

  1. Αναγνώριση έμμεσων μηνυμάτων που παρεμποδίζουν τη σύνδεση ενός παιδιού με το σώμα του.
  2. Κατανόηση των διαφορετικών τρόπων, με τους οποίους το να ακούει ένα παιδί το σώμα του είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου.
  3. Πρακτικά εφαρμόσιμοι τρόποι για να υποστηρίξετε το παιδί σας κατάλληλα, ώστε να είναι σε θέση να ακούει το σώμα του.
  4. Παρότρυνση για να δείχνετε περισσότερη επιείκεια και προς τον εαυτό σας.

Eneli I.U. et al., Maternal and Child Roles in the Feeding Relationship: What Are Mothers Doing?, Clin Pediatr (Phila) (2015)

Satter E.M., Eating Competence: Definition and Evidence for the Satter Eating Competence Model, Journal of Nutrition Education and Behavior (2007)

Satter E.M., Internal regulation and the evolution of normal growth as the basis for prevention of obesity in children, J Am Diet Assoc (1996)

Estes P.R. et al., Responsive feeding and Satter’s feeding dynamic models, J Nutr. (2011)

Cole N.C. et al., Home feeding environment and picky eating behavior in preschool-aged children: A prospective analysis, Eat Behav (2018)

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Κωνσταντίνα Κατσανά

Κωνσταντίνα Κατσανά

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Εκπαίδευση Πτυχίο: Τμήμα Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2014 Μεταπτυχιακό: Εφαρμοσμένη Διατροφή & Διαιτολογία, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2017 Εργασιακή Εμπειρία Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ελεύθερος Επαγγελματίας...

Διαβάστε περισσότερα