Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Τι είναι η Παιγνιοθεραπεία;

Επεισόδιο 2

Ποιες είναι οι αιτίες που έρχεται ένα παιδί για Παιγνιοθεραπεία;

Επεισόδιο 3

Σε τι βοηθάει και ποια είναι τα µακροχρόνια αποτελέσµατα;

Επεισόδιο 4

Περιστατικό bullying

Επεισόδιο 5

Περιστατικό θυμωμένου παιδιού

Επεισόδιο 6

Περιστατικό διαζυγίου

Επεισόδιο 7

Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας όταν ολοκληρωθεί η Παιγνιοθεραπεία;

Επεισόδιο 8

Κλείσιμο

Η πολύτιµη µέθοδος της Παιγνιοθεραπείας τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει απαραίτητη για τα παιδιά της σύγχρονης εποχής. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες εµπειρίες, τόσο σηµαντικές ώστε να διαχειριστούν τα συναισθήµατά τους και να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να αντέξουν. Και πράγµατι, έτσι είναι, τα παιδιά χρειάζεται να αντέχουν κάποιες φορές τα δύσκολα και να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα. Μικρές ιστορίες παιγνιοθεραπείας που θα µας διδάξουν πώς τα παιδιά τα κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα εκείνα τα εµπόδια που δεν τα άφηναν ελεύθερα να αισθανθούν και να συνδεθούν! Κατάφεραν, όµως, να παίξουν και να θεραπευτούν. Αυτές οι µικρές αφηγήσεις παιχνιδιών που θα µας κάνουν να δούµε διαφορετικά αυτό το πολύτιµο µέσο που µας έδωσε η ίδια η Φύση, το εξερευνητικό παιχνίδι. Ελάτε να ακούσουμε μαζί και να διηγηθούμε διαφορετικά περιστατικά Παιγνιοθεραπείας, τα καταπληκτικά αποτελέσματα, τις μεγάλες μεταμορφώσεις και αυτό το τεράστιο δώρο προς τον θεραπευτή!

Σε αυτή τη σειρά του Project Parenting θα συζητήσουμε για τα περιστατικά της Παιγνιοθεραπείας, και θα εμβαθύνουμε με στόχο να προσεγγίσουμε και να καταλάβουμε τα θεραπευτικά νοήματα που προσφέρει το Παιχνίδι.

Στόχοι αυτής της σειράς είναι:

  1. Η πολύτιμη προσέγγιση της Παιγνιοθεραπείας.
  2. Οι συχνότερες αιτίες που ξεκινάνε τα παιδιά Παιγνιοθεραπεία.
  3. Οι στόχοι και οι ιστορίες των παιδιών.
  4. Θεραπευτικές μετακινήσεις και μεταμορφώσεις.
  5. Η αλλαγή στην οικογένεια.

Σε αυτή τη σειρά συζητάμε με την Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και Παιγνιοθεραπεύτρια, η οποία έχει τον Παιχνιδοχώρο. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το περιεχόμενο της σειράς βασίζεται στη γνώση και την εμπειρία του επαγγελματία. Για περισσότερες ερωτήσεις, άφησέ μας το σχόλιό σου. 

Γίνε μέλος σήμερα