Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πώς φτιάχνω μια ρουτίνα ύπνου για βρέφη και νήπια;

Πως φτιάχνω μια ρουτίνα ύπνου για βρέφη;

Ο ύπνος στα βρέφη και στα παιδιά μας είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους ως γονείς, και ειδικά όταν τα μικρά μας αγγελούδια δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διασφαλίσουμε ασφαλή σωματικά και συναισθηματικό ύπνο για τα παιδιά μας. Χρειάζεται να βοηθήσουμε τα βρέφη μας και τα παιδιά μας, δημιουργώντας μια ρουτίνα ύπνου και δημιουργώντας και ένα ασφαλές περιβάλλον

Μάθε πώς φτιάχνουμε μια ρουτίνα ύπνου για το παιδί μας, είτε είναι βρέφος είτε νήπιο!

Η δημιουργία μιας σταθερής ρουτίνας ύπνου για βρέφη και νήπια είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη και την προαγωγή της ηρεμίας κατά τη διάρκεια της νυκτερινής περιόδου. 

Μέσα από το βίντεο θα λάβεις πολύτιμες κατευθυντήριες αρχές για τη δημιουργία μιας ρουτίνας ύπνου που θα είναι ευχάριστη και αποτελεσματική για το παιδί και τους γονείς.

Αρχικά, η ρουτίνα ύπνου πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένες δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να προετοιμαστεί για τον ύπνο, όπως ένα ήρεμο μπάνιο, αλλαγή πάνας, ντύσιμο με άνετα ρούχα, ανάγνωση παραμυθιών ή ήρεμη μουσική. Η παρουσία γονέων και η δημιουργία ενός θετικού περιβάλλοντος με αγάπη και στήριξη είναι ουσιώδης για την αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας του παιδιού.

Επίσης, η προετοιμασία του παιδιού για τον ύπνο πρέπει να περιλαμβάνει ήρεμες δραστηριότητες πριν τον ύπνο, όπως η αγκαλιά και αποφυγή διεγερτικών δραστηριοτήτων όπως η ενασχόληση με την τηλεόραση ή την τεχνολογία.

Επιπλέον, η δημιουργία μιας συνεπούς ρουτίνας ύπνου βοηθά το παιδί να αισθανθεί ασφάλεια και προβλεψιμότητα.. 

Η ρουτίνα ύπνου πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του παιδιού, δίνοντας έμφαση στον αμοιβαίο σεβασμό και τη συναισθηματική σύνδεση.

Η δημιουργία μιας ρουτίνας ύπνου για βρέφη και νήπια μπορεί να είναι επωφελής για την ανάπτυξη του παιδιού. Με την προσέγγιση αυτή, δημιουργούμε ένα θετικό και ασφαλές περιβάλλον, υποστηρίζοντας τη συναισθηματική σύνδεση και προωθώντας την ηρεμία και την υγιή ανάπτυξη του παιδιού. 

Έλενα Κοντογιάννη

  • Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα-Elizabeth Pantle
  •  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας-Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
  • Δεσμοί Καρδιάς -Barbara Nicholson, Lysa Parker
Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα