Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting

Επεισόδιο 1

Πώς επηρεάζει ο εγωισμός τη ζωή σου;

Σε αυτό το βίντεο μιλάμε για τον εγωισμό, τι είναι, ποια τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του. Κατανοώντας τα αυτά θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε σε βάθος τις επιπτώσεις του σε εμάς, στην καθημερινότητα μας, στις σχέσεις που δημιουργούμε με τους ανθρώπους και γενικά το νοητικό και το συναισθηματικό περιορισμό που φέρνει όσο παραμένει ανεξέλεγκτος. 

Η Συνειδητοποίηση

Καθένας από εμάς έχει εγωισμό, λιγότερο ή περισσότερο. Η συνειδητοποίηση του γεγονότος αυτού μπορεί να μας βοηθήσει να τον λειάνουμε και να τον ξεπεράσουμε. Όσο μένουμε στην άγνοια και στο σκοτάδι του επιτρέπουμε να κυριαρχεί αυτός στον νου μας και να μας οδηγεί σε μονοπάτια επιβλαβή μετατρέποντας μας σε όργανα του αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Στερούμαστε την αγάπη και την ουσιαστική σύνδεση, στερούμαστε τη χαρά του μοιράσματος, τη δοτικότητα μέσα από το άνοιγμα καρδιάς, τη γενναιοδωρία, την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση μέσα στις σχέσεις μας. Προπάντων όμως στερούμαστε την ελευθερία μας, την ελευθερία που μας δίνει η πραγματική αγάπη.

Παρακολουθώντας βίντεο αυτό θα μάθεις πώς να αναγνωρίζεις τη φωνή του εγωισμού σου και να τη διακρίνεις από τη δική σου,  ποια τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του, καθώς επίσης και τα εργαλεία και τους τρόπους να επαναπρογραμματίσεις τον νου ώστε να σου επιτρέψεις να διαμορφώσεις και να χτίσεις νέες υποστηρικτικές συνήθειες μέσα από πραγματική και μόνιμη αλλαγή καλλιεργώντας τη σύνδεση με τον εαυτό σου πέρα από το “εγώ” στο εδώ και τώρα.

Θα δοθεί νέα γνώση και έμπνευση που θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις τη θέαση και την κατανόηση πέρα από τον εγωισμό. Επιπλέον, θα μάθεις πώς να αναγνωρίζεις κάθε εγωιστικό χαρακτηριστικό και στους ανθρώπους γύρω σου, μαθαίνοντας επίσης πώς και πότε χρειάζεται να βάζεις όρια ώστε να διαχειρίζεσαι τις μεταξύ σας αλληλεπιδράσεις. Τέλος, θα τεθεί το θεωρητικό πλαίσιο για όλα τα παραπάνω, συνοδεύοντας το με πρακτικές εφαρμογές και ταυτόχρονα θα απαντηθούν οι δικές σου ερωτήσεις.

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο;

  • Τι είναι εγωισμός.
  • Ποια τα χαρακτηριστικά του.
  • Ποιες οι λειτουργίες του.
  • Όλες τις μορφές που εκδηλώνεται. 
  • Πώς να τον αναγνωρίζεις.
  • Τρόπους διαχείρισης του τόσο στον ίδιο σου τον εαυτό όσο και στους άλλους,
  • Πώς να τον ξεχωρίζεις από την αληθινή φωνή του εαυτού σου.
  • Τις επιπτώσεις άγνοιας του.
  • Πρακτικά εργαλεία για το πώς μπορείς να τον λειάνεις και να ξεπεράσεις τις επιπτώσεις του στη ζωή σου.

  •  Εckhart Tolle, Η δύναμη του τώρα . Εκδ. Δυναμική της επιτυχίας, 2005.
Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα