Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Επίκριση ή απαλότητα; Μέρος 1ο: Το πλαίσιο

Επεισόδιο 2

Επίκριση ή απαλότητα; Μέρος 2ο: Η πρακτική

Πώς διαχειρίζομαι μια κρίση – Επίκριση ή απαλότητα

Τι συμβαίνει στο νευρικό μας σύστημα όταν βιώνουμε μια παγκόσμιας κλίμακας υγειονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική, οικονομική και πολιτική κρίση; Είμαστε συγκάτοικοι όλοι στην τρέλα; Η κοινωνία μας σήμερα είναι σαν μια χύτρα που σφυρίζει και όλοι βιώνουμε την αίσθηση ότι θα εκραγεί από στιγμή σε στιγμή. Τι γίνεται όμως όταν συνειδητοποιούμε ότι μέσα στη χύτρα βρισκόμαστε εμείς και ότι αν δεν θέλουμε να εκραγούμε μαζί με τη χύτρα θα πρέπει να βρούμε τρόπο να τη βγάλουμε από τη φωτιά και να απασφαλίσουμε το καπάκι ώστε να μειωθεί η πίεση; Μπορούμε να τα καταφέρουμε; Και γιατί η παιδική μας ηλικία δίνει πολλές απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις;

Πώς διαχειρίζομαι μια κρίση;

Η Όλυ Πατσούρα, βιολόγος, ολιστική θεραπεύτρια και βοηθός μητρότητας, μας μιλά για το πώς συνηθίζουμε να αντιδρούμε στις δύσκολες και εξαιρετικά στρεσογόνες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως (τυχαίο παράδειγμα) μια πανδημία σε συνδυασμό με μια συστημική κρίση και την απότομη αναδιάρθρωση της ζωής μας.

Θα βρούμε μαζί απαντήσεις σε θέματα όπως:

  • Γιατί οι άνθρωποι έχουν τόσο διαφορετικές αντιδράσεις; Είναι όντως τόσο διαφορετικές ή έτσι φαίνονται;
  • Γιατί κάποιες από αυτές μας εξοργίζουν;
  • Γιατί έχουμε την τάση να διαχωριζόμαστε; Είμαστε όντως τόσο διαφορετικοί ή υπάρχει άλλος λόγος;
  • Μπορούμε να αντιδράσουμε διαφορετικά, εμείς και οι “άλλοι”, και αν ναι πώς; Και γιατί;
  • Χωράει το να ονειρευόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;
  • Γίνεται να είμαστε απαλοί ο ένας για τον άλλο; Πώς δημιουργούμε μια απαλότερη πραγματικότητα για όλους τους ανθρώπους; Μέσα και έξω από την οικογένειά μας.

Και αφού μάθουμε τι συμβαίνει στο νευρικό μας σύστημα όταν αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση στρες και αγκαλιάσαμε τους μηχανισμούς άμυνας που πυροδοτούνται και κατανοήσαμε τον ρόλο του συναισθηματικού δεσμού στην αντιμετώπιση κρίσεων, θα δούμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και τους συνανθρώπους μας και το νευρικό μας σύστημα με απλές πρακτικές στην καθημερινότητά μας.

Γίνε μέλος σήμερα!
Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Όλυ Πατσούρα, Full Spectrum Doula, Ολιστική Θεραπεύτρια και Βιολόγο. Το όνειρό της είναι... "να δημιουργούμε μαζί έναν κόσμο αγάπης, σύνδεσης και ισορροπίας για όλους τους ανθρώπους, θεραπευμένο από τις συνέπειες του μοναχικού τραύματος".

Διαβάστε περισσότερα