Βίντεο

Εισαγωγή

Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Πριν τον χωρισμό και το διαζύγιο

Επεισόδιο 2

Κατά τη διάρκεια του χωρισμού – διαζυγίου

Επεισόδιο 3

Μετά τον χωρισμό

Επεισόδιο 4

Κλείσιμο

Το διαζύγιο

To διαζύγιο μπορεί να είναι μια δύσκολη και συναισθηματική περίοδος για όλους όσους εμπλέκονται, ειδικά για τα παιδιά. Με λανθασμένη προετοιμασία και αντιμετώπιση από τους γονείς, το διαζύγιο μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για τα παιδιά.  

Ως γονέας, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στη ψυχική κατάσταση των παιδιών σας και να λάβετε μέτρα για την προστασία τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η απόφαση του χωρισμού

Με την απόφαση του χωρισμού και του διαζυγίου σταματάει η συντροφική σχέση. Η γονεϊκή συνεχίζεται για πάντα γιατί η ανάγκη των παιδιών να έχουν δεσμό με τους γονείς τους παραμένει για αναλλοίωτη.

Άρα αυτό που χρειάζεται να αποφασίσουν οι γονείς πραγματικά είναι το πώς θέλουν να διαχειριστούν το διαζύγιο τους και τι εμπειρία θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους.

Τραυματική ή  ανακουφιστική;

Ταραχώδη ή ήρεμη; 

Οι γονείς αποφασίζουν. Ο καθένας ξεχωριστά και οι δύο μαζί. Όλοι για έναν και ένας για όλους.   

Με το διαζύγιο η οικογένεια σαν σύστημα αναδιαμορφώνεται και οι γονείς χρειάζεται να διαπραγματευτούν με τον καλύτερο τρόπο τους κανόνες που θα ισχύουν στη νέα μορφή της οικογένειας τους και να προστατεύσουν τους ίδιους και τα παιδιά τους.    

Οι τρεις φάσεις του διαζυγίου

Το διαζύγιο χωρίζεται σε τρεις φάσεις.

  • Πριν από το Διαζύγιο
  • Κατά Τη Διάρκεια
  • Μετά το Διαζύγιο.

Σε αυτή τη σειρά θα μιλήσουμε για τους τρόπους που θα μπορέσετε να προστατεύσετε τα παιδιά σας Πριν, Κατά τη διάρκεια και Μετά το διαζύγιο. 

Γίνε μέλος σήμερα
Μάρθα Μαρκάκη

Μάρθα Μαρκάκη

Coach Διαζυγίου, Parenting Coach, Δικηγόρος, Οικογενειακή Διαμεσολαβήτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Μάρθα Μαρκάκη. Είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Αστικό Δίκαιο, εξειδικευμένη στο οικογενειακό δίκαιο και στην οικογενειακή διαμεσολάβηση. Είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε αστικές, οικογενειακές και εμπορικές διαφορές (IMC Canada, ΥΔ), έχει μετεκπαιδευτεί στις διαπραγματεύσεις στο Harvard Law School (Program on Νegotiation) και έχει διαπιστευτεί ως Διαπραγματεύτρια (Harvard Law School, Academy of Professional Negotiators).

Διαβάστε περισσότερα