Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πώς μπορούν οι γονείς με διαφορετικά μέτωπα να κατευθύνουν το παιδί;

Πώς μπορούν οι γονείς με διαφορετικά μέτωπα να κατευθύνουν το παιδί;

Είστε σύντροφοι ή πρώην σύντροφοι με διαφορετικά μέτωπα σε κάποια θέματα; 

Μάθετε πώς μπορείτε να κατευθύνετε το παιδί σας, παρότι έχετε διαφορετικά μέτωπα!

Όταν είστε γονείς με διαφορετικά μέτωπα, μπορεί να φαίνεται δύσκολο να βρείτε ένα κοινό έδαφος για να κατευθύνετε το παιδί σας. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει την πλήρη δυναμική του.

 Όταν εσείς και ο/η (πρώην) σύντροφός σας ακολουθείτε τις αρχές αυτές, μπορείτε να παρέχετε ένα σταθερό περιβάλλον για το παιδί σας. Αυτό ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ανάπτυξη των συναισθημάτων του, επιτρέποντάς του να εξερευνήσει τον κόσμο με ασφάλεια.

Αντί να επικεντρώνεστε στα αρνητικά συμπεριφορών του, επιλέξτε να επαινείτε και να ενθαρρύνετε τις θετικές του πράξεις. Αυτό διατηρεί ένα αισθητήριο ευτυχίας και ικανοποίησης στο παιδί σας, αλλά ενισχύει και τη σχέση σας μαζί του. Όταν το παιδί σας αισθάνεται αγαπημένο και αποδεκτό, είναι πιο πιθανό να ακούει και να δέχεται την καθοδήγησή σας.

Για να κατευθύνετε το παιδί σας, θα πρέπει να επικοινωνείτε μεταξύ σας και να θέτετε κοινούς στόχους.

Ανταλλάσσετε απόψεις και ιδέες για το πώς θέλετε να αναθρέψετε το παιδί σας και ποιες αξίες θέλετε να του μεταδώσετε. Με την κοινή σας προσπάθεια, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ολοκληρωμένο και συνεπή προσανατολισμό για το παιδί σας.

Επίσης, είναι σημαντικό να ακούτε το παιδί σας με προσοχή και σεβασμό. Αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του και επιδεικνύετε κατανόηση. Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη του παιδιού σας προς εσάς και θα το κάνει πιο πιθανό να δεχτεί την καθοδήγησή σας.

Ως γονείς με διαφορετικά μέτωπα, μπορείτε να κατευθύνετε το παιδί σας με βάση τις αρχές του positive parenting. Με την αγάπη, την υποστήριξη, την ενθάρρυνση και την ανοιχτή επικοινωνία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θετικό και ισορροπημένο περιβάλλον που θα βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει τις δυνατότητές του και να επιτύχει την πλήρη ευτυχία.

Δείτε το βίντεο για να μάθετε πώς μπορούν οι γονείς με διαφορετικά μέτωπα να κατευθύνουν το παιδί!

Γίνε μέλος σήμερα
Δανάη Τριανταφύλλη

Δανάη Τριανταφύλλη

Ψυχοθεραπεύτρια – Σύμβουλος Γονέων

Η Δανάη Τριανταφύλλη είναι Σύμβουλος Γονέων και Ψυχοθεραπεύτρια. Για αυτήν, ιδιαίτερη σημασία έχει να βρούμε πως συνδεόμαστε σε μια αποσυνδεμένη, πλέον, κοινωνία. Είτε μιλάμε για τη σχέση μας με τα παιδιά μας, είτε για τις σχέσεις μας με σημαντικά άλλα πρόσωπα στη ζωή μας, είτε για τη σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους ρυθμούς που ζούμε αυτή η ερώτηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Μέσω της σύνδεσης γινόμαστε ορατά και κατανοητά, μας εκτιμούν και εκτιμούμε κι εμείς τον εαυτό μας, νιώθουμε ασφαλείς, λαμβάνουμε αγάπη, γινόμαστε αποδεκτά και αποδεχόμαστε. Σχετιζόμαστε πραγματικά. Στόχος και επιθυμία της είναι να βοηθήσει γονείς (και μέσω αυτών τα παιδιά τους) να απολαύσουν αυτά που η σύνδεση και η υγιής επαφή έχει να μας προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα