Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον ύπνο στα βρέφη;

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τον ύπνο στα βρέφη;

Μάθε πώς μπορείς εσύ να βοηθήσεις τον ύπνο στο βρέφος σου!

Φυσιολογικά, ο ύπνος των βρεφών αποτελεί μια πρόκληση για τους νέους γονείς. Αλλά μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε! Δες το βίντεο, στο οποίο προσφέρονται σημαντικές συμβουλές που μπορούν να στηρίξουν τον ύπνο του μωρού σου και να βοηθήσουν και εσένα να ανακτήσεις τον πολυπόθητο ύπνο σου!

Ο σημαντικότερος πυλώνας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς και “ζεστού” περιβάλλοντος για το μωρό σου. 

Πρόσεξε τον ύπνο του μωρού σου και ανταποκρίσου στις ανάγκες του με αγάπη και ευαισθησία.

Μερικές ιδέες για να δημιουργήσεις αυτό το περιβάλλον είναι η χρήση ενός άνετου και ασφαλούς κρεβατιού ή κούνιας, η ανάπτυξη μιας χαλαρωτικής ρουτίνας πριν τον ύπνο και η χρήση αρωματοθεραπείας, με τη βοήθεια του ήχου της θάλασσας ή αρωματικών ελαίων, για να βοηθήσεις το μωρό σου να χαλαρώσει και να ηρεμήσει.

Η συνεχής παρουσία και προσοχή στα σήματα που δίνει το μωρό σου είναι ζωτικής σημασίας.

Η επικοινωνία και η αγάπη είναι βασικά στοιχεία αυτής της φιλοσοφίας. Ανταποκρίσου αμέσως στις ανάγκες του, όπως την πείνα, την υγρασία, την κόπωση ή την αναταραχή, για να το βοηθήσεις να νιώσει άνεση και ασφάλεια. Επικοινώνησε με το μωρό σου με αγάπη και ευαισθησία, άκουσε τις ανάγκες του και δείξε του ασφάλεια. Αυτό μπορεί να συμπεριλάβει αγκαλιές, φιλιά, ήρεμες φωνητικές νότες και ένα ήρεμο περιβάλλον.

Επιπλέον, είναι σημαντικό ως γονιός να παραμένεις θετικός και υπομονετικός. Ο ύπνος του μωρού σου είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσαρμογή. 

Μην ανησυχείς αν δεν πηγαίνει όπως το περιμένες αρχικά.

Θυμήσου πάντα ότι κάθε μωρό είναι μοναδικό και μπορεί να χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Με την υποστήριξη, την αγάπη και την ευαισθησία που προσφέρεις, θα βρεις τον κατάλληλο τρόπο για να βοηθήσεις το μωρό σου  να αναπτύξει υγιείς συνήθειες ύπνου και να απολαύσεις κι εσύ τον πολυπόθητο ύπνο.

Έλενα Κοντογιάννη

  • Η λύση στο πρόβλημα του ύπνου χωρίς δάκρυα-Elizabeth Pantle
  •  Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας-Κατερίνα Χρυσανθοπούλου
  • Δεσμοί Καρδιάς -Barbara Nicholson, Lysa Parker

 

Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Κοντογιάννη

Έλενα Κοντογιάννη

Εκπαιδεύτρια Γονέων Attachment Parenting, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Κοντογιάννη, είναι Σύμβουλος ψυχικής υγείας (Προσωποκεντρική) και σύμβουλος γονέων. Εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες, συνεδρίες σε γονείς και σεμινάρια γονεϊκότητας. Στόχος της είναι να υποστηρίξει τους γονείς στο ταξίδι αυτό της γονεϊκότητας ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένας ασφαλής δεσμός μεταξύ γονέα και παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα