Επειδόσια

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να επιλέξει σπουδές;

Τι θα σπουδάσει το παιδί σου; Πώς μπορείς να το στηρίξεις ώστε να επιλέξει το επάγγελμα που του ταιριάζει, ώστε να εξασφαλίσει τη μετέπειτα επιτυχία του; Ποιος είναι ο δικός σου ρόλος ως γονέας, με ποια κριτήρια θα επιλέξει τι επαγγελματική πορεία θα ακολουθήσει; Η Χρυσάνθη Κωστάρα, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, δίνει απαντήσεις σχετικές με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να επιλέξει σπουδές.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να επιλέξει σπουδές;

Θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά τα όνειρα που κάνατε; Τι απαντούσατε στην ερώτηση «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις»; Σε εκείνη την απάντηση βρισκόταν τεράστια δόση από την αλήθεια και τα χαρίσματα μας. Κι έρχεται η ώρα που το παιδί σου αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, στο ιδιαίτερο στάδιο της εφηβείας, να επιλέξουν τη σωστή κατεύθυνση σπουδών που θα τους οδηγήσει και στη σωστή επιλογή επαγγέλματος;

Ο έφηβος βιώνει έντονη ψυχολογική και βιολογική αναστάτωση, αναζητά την ταυτότητά του, τη θέση του στο κόσμο που τον περιβάλλει και συνάμα καλείται να επιλέξει και το επάγγελμα που του ταιριάζει. Είναι πολύ συχνό και απόλυτα φυσιολογικό το παιδί μέχρι την εφηβεία ή και παραπάνω να μην έχει κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλει. Μπορεί να νιώσει εγκλωβισμένο, φοβούμενο ότι θα απογοητεύσει την οικογένεια ή τους γονείς του που πιθανόν να έχουν άλλες προσδοκίες και σχέδια γι’ αυτό.

Ερωτήσεις που απαντάμε:

  1. Ποια είναι τα συνηθέστερα κριτήρια επιλογής σπουδών;
  2. Πώς επηρεάζει αυτό το κριτήριο τις αξίες του παιδιού;
  3. Πώς επηρεάζουν οι αξίες μας την πορεία μας;
  4. Τι ορίζει τη σωστή επιλογή επαγγέλματος;
  5. Τι τρόποι υπάρχουν για να γνωρίσει ένα παιδί τις δυνάμεις του;
  6. Ποια επαγγέλματα έχουν μέλλον;
  7. Τι ορίζει την επιτυχία μας;

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Χρυσάνθη Κωστάρα

Χρυσάνθη Κωστάρα

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η Χρυσάνθη Κωστάρα είναι Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ενδυνάμωσης & Ανθρώπινου Δυναμικού. Έχει 15ετή εμπειρία γύρω από θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και έχει ιδρύσει την ατομική επιχείρηση “Find Your Bliss Συμβουλευτική”. Όραμα της είναι να ενεργοποιεί και να δίνει δημιουργική κατεύθυνση στη δυναμική που βρίσκεται μέσα μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κάνει εξατομικευμένες συμβουλευτικές συνεδρίες, εργαστήρια, ομάδες, ομιλίες και συνεργασίες με επιχειρήσεις για θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Μπείτε στο προφίλ της Χρυσάνθης και διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα