Βίντεο

Επεισόδιο 1

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να ακούει το σώμα του; | Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Τι σημαίνει ακούω το σώμα μου;

Επεισόδιο 3

Για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικό το να ακούω το σώμα μου;

Επεισόδιο 4

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να είναι σε σύνδεση με τις πραγματικές ανάγκες του σώματός του;

Επεισόδιο 5

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να ακούει το σώμα του; | Σύνοψη

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να ακούει το σώμα του;

Τι σημαίνει «ακούω το σώμα μου» και για ποιους λόγους είναι τόσο σημαντικό για ένα παιδί; Πώς μπορεί το παιδί να συνδεθεί με το σώμα του και να καταφέρει να το εμπιστευτεί; Πώς αυτό θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα στη δημιουργία μιας υγιούς σχέση με το φαγητό;

Οι απόψεις των παιδιών για το σώμα τους ξεκινούν να σχηματίζονται σε πολύ μικρή ηλικία. Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και παιδιά ηλικίας 3 ετών μπορεί να έχουν πρόβλημα με την εικόνα του σώματος τους.

Η εικόνα σώματος είναι ο τρόπος με τον οποίο το άτομο αντιλαμβάνεται και αισθάνεται το σώμα του, το μέγεθος, το σχήμα και την ελκυστικότητά του. Κακή εικόνα σώματος, σχετίζεται με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ διαταραγμένη εικόνα σώματος, δηλαδή εικόνα σώματος που απέχει από την πραγματικότητα, είναι συχνό φαινόμενο στις διατροφικές διαταραχές.

Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να ακούει το σώμα του;

Σ’ αυτήν την πρωτότυπη σειρά του Project Parenting, η Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ενάντια στη Νοοτροπία των Διαιτών, μιλά για τη σημασία του να παραμένει ένα παιδί σε σύνδεση με τις πραγματικές του ανάγκες. Επιπλέον, θα μάθετε πώς μπορείτε και εσείς να υποστηρίξετε το παιδί σας, ώστε να είναι σε θέση… να ακούει το σώμα του!

Στόχοι Σειράς:

  1. Τι σημαίνει “ακούω το σώμα μου”;
  2. Γιατί έχει μεγάλη σημασία για ένα παιδί;
  3. Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να ακούει το σώμα του;

Στο βίντεο συζητάμε παρέα με την Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος
contact@loveyourbody.gr

  1. Strauss S., Clara M. Davis and the wisdom of letting children choose their own diets. CMAJ (2006)
  2. Koch A. and O. Pollatos, Interoceptive sensitivity, body weight and eating behavior in children: a prospective study. Front Psychol. (2014)
  3. Mata F. Insula tuning towards external eating versus interoceptive input in adolescents with overweight and obesity. Appetite (2015)
  4. Simmons W.K. et al., Interoceptive Contributions to Healthy Eating and Obesity. Curr Opin Psychol. (2017)
  5. Young H.A. et al., Getting to the heart of the matter: Does aberrant interoceptive processing contribute towards emotional eating? PLoS One (2017)