Βίντεο

Εισαγωγή

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το μωρό μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Επεισόδιο 1

Βρίσκοντας την ισορροπία

Επεισόδιο 2

Τρόποι επικοινωνίας με το μωρό μας

Επεισόδιο 3

Κλείσιμο-Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το μωρό μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το μωρό μου στην εγκυμοσύνη;

Ένα ρητό λέει… 

«Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν».

Μάγια Αγγέλου, 1928-2014
Αφροαμερικανίδα ποιήτρια

Αυτό ακριβώς συμβαίνει μέσα στο ενδομήτριο περιβάλλον του μωρού μας. Η επικοινωνία μαζί του το κάνει να αισθάνεται μοναδικό για εμάς. Πώς χτίζουμε αυτή την επικοινωνία και πόσο σημαντική είναι;

Τι είναι το ενδομήτριο περιβάλλον;

Το ενδομήτριο περιβάλλον είναι η πρώτη κατοικία του μωρού. Είναι το σώμα σου, η μήτρα σου. Είναι η φυσική σου κατάσταση, τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι ανησυχίες και οι φόβοι σου. Το ενδομήτριο περιβάλλον είσαι εσύ που κυοφορείς το μωρό σου.

Το ενδομήτριο περιβάλλον διαμορφώνει τις πρώτες αναμνήσεις που καταγράφονται στα κύτταρα του μωρού σου και θα το ακολουθούν σε όλη τη ζωή του. Είναι η κυτταρική του μνήμη. Διαμορφώνεται από τεράστιο φάσμα μορίων πληροφορίας όπως χημικοί, ορμονικοί και αυξητικοί παράγοντες στο σώμα σου. Αυτοί οι παράγοντες ελέγχουν τη συναισθηματική και φυσική σου υγεία αλλά και του μωρού σου. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή του ενδομήτριου περιβάλλοντος παίζουν και όλα όσα βάζεις στο σώμα σου από την τροφή, μέχρι τις κρέμες σώματος. Το μωρό σου λούζεται στην κυριολεξία από τη χημεία του αίματός σου, βιώνει τις ίδιες εμπειρίες και την ίδια φυσιολογία με σένα.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με το μωρό μου στην εγκυμοσύνη;

Η Έλλη Καστρίκα μαία, one to one care specialist και σύμβουλος γαλουχίας μοιράζεται μέσα από την πρωτότυπη σειρά του Project Parenting τρόπους που μπορούν να μας καθοδηγήσουν και να ανοίξουν τον δρόμο της επικοινωνίας με το μωρό μας.

Στόχοι Σειράς:

  1. Να νιώσουμε ηρεμία και ενδυνάμωση για το ταξίδι της εγκυμοσύνης.
  2. Να διαλέξουμε τον τρόπο που θέλουμε να επικοινωνήσουμε με το μωρό μας.
  3. Να ενισχύσουμε τον συναισθηματικό δεσμό και παράλληλα να ετοιμαστούμε για τη γονεϊκότητα.

Έλλη Καστρίκα, Οne to one care specialist, Μαία
Τηλέφωνο: 6955962928
Email: mkastrika@gmail.com

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Γίνε μέλος σήμερα