Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting

Επεισόδιο 1

Ποιο είναι το Προφίλ Νοημοσύνης του παιδιού μου;

Πώς εφαρμόζω τη θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης στο σπίτι; Πώς μπορώ να το βοηθήσω να το ανακαλύψει;

«Το παιδί μου δεν θέλει να κάνει καμία δραστηριότητα στο σπίτι», «Τι κάνω λάθος και δεν έχει κανένα ενδιαφέρον;», «Πώς μπορώ να το βοηθήσω να ανακαλύψει τα ταλέντα και τις κλίσεις του;», «Πώς η διαμόρφωση του παιδικού δωματίου συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης;», « Ποιο το Προφίλ Νοημοσύνης του παιδιού μου;».

Αν όλα τα παραπάνω έχουν περάσει από το μυαλό σου και έχεις κι εσύ βρεθεί στον λαβύρινθο της ανακάλυψης των ενδιαφερόντων του παιδιού σου, τα καλά νέα είναι ότι δεν είσαι ο/η μόνος/μόνη. Μικρές αλλαγές και απλά υλικά θα κάνουν το βουνό της διαχείρισης του παιδικού δωματίου και των ερεθισμάτων που προσφέρει στο παιδί, να μοιάζουν παιχνιδάκι.

Η Έλενα Παπά, ιδιοκτήτρια και εκπαιδευτικός στο The Key Creative School, του πρώτου Σχολείου Πολλαπλής Νοημοσύνης, μιλά για το τι είναι η Πολλαπλή Νοημοσύνη, θέτοντας το θεωρητικό πλαίσιο συνοδεύοντάς το με πρακτικές εφαρμογές της θεωρίας στο σπίτι.

Σε αυτό το βίντεο συζητάμε: 

  • Τι είναι η Πολλαπλή Νοημοσύνη;
  • Ποιο είναι το προφίλ νοημοσύνης του παιδιού μου;
  • Πώς μπορώ να ανακαλύψω το δικό μου προφίλ νοημοσύνης, πριν βοηθήσω το παιδί μου να ανακαλύψει το δικό του;
  • Πώς μπορώ να εφαρμόσω τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης με δραστηριότητες στο σπίτι και πώς βοηθάει η διαμόρφωση του δωματίου; 
  • Τι μπορώ να παρατηρήσω μέσα από αυτή τη διαδικασία;

Αν σου άρεσε αυτό το Βίντεο διάβασε και αυτό το eBook:

Ελπίζουμε να σου άρεσε το Βίντεο “Ποιο το Προφίλ Νοημοσύνης του παιδιού μου;”. Περιμένουμε τα σχόλια σας.

Συνδεθείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση

Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
The Key Creative School

Σε συνεργασία με:

The Key Creative School

Καλωσορίζουμε με χαρά στην ομάδα μας τo The Key Creative School, το οποίο ιδρύθηκε το 2016 από την Έλενα Παπά. Βασικός στόχος τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του KΔΑΠ του The Key Creative School είναι να αποτελέσει έναν χώρο, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βρίσκουν υποστηρικτές στην ανάπτυξή τους.

Διαβάστε περισσότερα