Βίντεο

Επεισόδιο 1

Playful Parenting: Παίζοντας παρέα με το παιδί μου

Playful Parenting, μια απλή συνταγή που φέρνει πάντα επιτυχία στη σχέση μας με το παιδί και στην οικογενειακή σύνδεση, στη σύνδεση γονέα παιδιού δηλαδή, είναι το παιχνίδι! 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πόσες φορές αναρωτηθήκαμε:

  • Γιατί το παιδί μου ζητάει συνεχώς να παίζουμε μαζί; 
  • Μα πριν λίγο παίξαμε δε του έφτασε; 
  • Πώς γίνεται να θέλει και άλλο; Παίζαμε 1 ώρα. 

Για τα παιδιά το παιχνίδι αποτελεί το φυσικό τους μέσο επικοινωνίας. Είναι μια ενστικτώδης παρόρμηση και μια φυσική επίλυση των δυσκολιών τους. Τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο παίζοντας! Και φυσικά βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα τους μέσα από το παιχνίδι. 

Γι ‘αυτό το λόγο πολλές φορές, έχουν μεγάλη ανάγκη να είμαστε μαζί τους! Η παρουσία μας στο Παιχνίδι τους, αποτελεί καθοριστικό ρόλο για τα παιδιά. Μας προσκαλούν να βρισκόμαστε εκεί υποστηρικτικοί, απολαμβάνοντας το παιχνίδι τους, ή ακόμα και τη ζαβολιά τους. Και είναι αυτές οι μικρές στιγμές που το Παιχνίδι συνδέει το Γονιό και το Παιδί. 

  • Πόσο Playful μπορώ να γίνω και γιατί; Ποια είναι τα οφέλη να είμαι Playful;
  • Και τι είναι το Playful Parenting; Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία βασισμένη στο Παιχνίδι! 
  • Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το Παιδί μέσα από το Παιχνίδι; 

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting η Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος Παιγνιοθεραπεύτρια, σου δείχνει τους τρόπους που μπορείς να γίνεις πιο Playful, να παίξεις και να συνδεθείς με το παιδί σου.

Στόχοι σειράς:

  1. Tι είναι το Playful Parenting;   
  2. Ποια είναι τα οφέλη του;

Ελπίζουμε να σου άρεσε η Σειρά “Playful Parenting: Παίζοντας παρέα με το παιδί μου” Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Lawrence J.Cohen (2002). Playful Parenting.STC-HI MARKETING

Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting

Διαβάστε περισσότερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα