Βίντεο

Εισαγωγή

Περιμένουμε παιδί. Πώς προετοιμαζόμαστε; | Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Γιατί κάνουμε παιδιά;

Επεισόδιο 2

Πώς προετοιμαζόμαστε για τη γονεϊκότητα;

Επεισόδιο 3

Περιμένουμε παιδί. Πώς προετοιμαζόμαστε; | Κλείσιμο

Περιμένουμε παιδί. Πώς προετοιμαζόμαστε;

Περιμένουμε παιδί τι χρειάζεται να κάνουμε; Πώς προετοιμαζόμαστε για το νέο ρόλο που πολύ σύντομα θα αναλάβουμε; Είμαστε έτοιμοι;

Ο Σπύρος Κασιμάτης Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Εκπαιδευτικός εξηγεί ότι πέρα από την απαραίτητη ιατρική φροντίδα που χρειάζεται να λάβουμε είναι πολύ σημαντικό το ζευγάρι να εστιάσει στο ίδιο το ζευγάρι!

Περιμένουμε παιδί Πώς προετοιμαζόμαστε

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting ο Σπύρος Κασιμάτης μιλάει για τη σημασία της επικοινωνίας των συναισθημάτων μας πρώτα ανάμεσα στο ζευγάρι, ώστε μετ’ έπειτα να μπορούνε να αναπτύξουμε γερούς συναισθηματικούς δεσμούς και με το παιδί μας.

Δεν μένει όμως μόνο στη θεωρία αλλά αναλύει και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί στην πράξη. Μας εξηγεί επίσης τη σημασία του να είναι ενωμένο το ζευγάρι τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετ’ έπειτα!

Μόνο ενωμένο το ζευγάρι μπορεί να προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας και αγάπης για το παιδί του!

Στόχοι Σειράς:

  1. Κατανόηση του γιατί οι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν γονείς
  2. Κατανόηση της σημασίας της σωστής επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά τη γέννηση του παιδιού
  3. Πρακτικά τι μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι μόλις μάθει ότι περιμένει παιδί ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για το γονεϊκό ρόλο που θα αναλάβει σύντομα

Ελπίζουμε να σου άρεσε το Βίντεο “Περιμένουμε παιδί Πώς προετοιμαζόμαστε” Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

Η συγκεκριμένη σειρά βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την εργασιακή μου εμπειρία μπαίνοντας στο προφίλ μου στο Project Parenting.

Γίνε μέλος σήμερα
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα