Μεγαλώνοντας τη γενιά του αύριο, οραματιζόμενοι μια κοινωνία, ανοιχτή, συμπεριληπτική, δίκαια. Πόσο διαφορετική είναι η γονεϊκότητα στον 21ο αιώνα, πόσο διαφορετικές είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σε σύγκριση με τους δικούς τους γονείς; Ποια στερεότυπα καλούμαστε να σπάσουμε; Ετοιμάσαμε μια σειρά εκπομπών για να ανακαλύψουμε μαζί όλες τις πτυχές μια σύγχρονης ευαισθητοποιημένης γονεϊκότητας.

Τι σημαίνει αποδέχομαι
Πώς μεγαλώνουμε παιδιά με αυτοεκτίμηση κι αυτοσεβασμό
Πώς επηρεάζει η τεχνολογία κ η μαζική κουλτούρα τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών
Πώς προσεγγίζουμε τη διαφορετικότητα (μοναδικότητα)
Τα έμφυλα πρότυπα.

Και άλλα πολλά που αποτελούν εφόδια για τα παιδιά μας στον σύγχρονο κόσμο.

Γεια σου είμαι η Αφροδίτη!

Για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, θα ήθελα να σου μιλήσω για μένα και την πορεία μου.

Το 2007 αποφοίτησα από το τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η φαρμακευτική με ενθουσίαζε πάντα για όλες τις επιστημονικές γνώσεις, αλλά και για το συμβουλευτικό κομμάτι στον τομέα της υγείας που ασκεί ένας φαρμακοποιός. Το φαρμακείο αλλά και η υποστήριξη φαρμακευτικών προϊόντων για άτομα με σπάνιες παθήσεις και η στήριξη αυτών των οικογενειών είναι ένας από τους τομείς δραστηριότητάς μου.

Το 2013 με τον ερχομό της κόρης μου ξεκίνησα την εκπαίδευση μου και την πρακτική μου στον θηλασμό στο νοσοκομείο «Αττικόν». Το 2015 πιστοποιήθηκα ως Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους το 2015 ιδρύσαμε μαζί με τη Σοφία Δούμα τον «Κύκλο», ένα κέντρο υποστήριξης των γυναικών και της οικογένειάς τους.

Το 2016 ολοκλήρωσα την εκπαίδευση Βοηθών Μητρότητας από τον ΣΥ.ΒΟ.Μ.Ε., πιστοποιήθηκα ως εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International και μπήκα στο δίκτυο συνεργατών της Attachment Parenting Hellas. To 2018 o ερχομός του γιου μου, έφερε μαζί νέα σχέδια και στόχους. Τον Μάρτιο του 2020 ξεκίνησα την εκπαίδευση μου ως Parent Coach από το Parent Coaching Institute (PCI).

Τα τελευταία 6 χρόνια υποστηρίζω γονείς να επιτεύξουν τους στόχους τους. Να λάβουν σωστή και έγκυρη πληροφόρηση, να υποστηρίξουν τις επιλογές τους. Μέσα από ατομική συμβουλευτική θηλασμού, σεμινάρια γονέων, ομάδες γονέων Attached At The Heart, εκπαιδεύσεις γονέων στη θετική διαπαιδαγώγηση, Gentle Weaning Workshops για έναν ήπιο αποθηλασμό, συνεδρίες ατομικές και ομαδικές, coaching, αλλά και επιμορφωτικά σεμινάρια επαγγελματιών περιγεννητικής φροντίδας με θέμα τον θηλασμό και τη γονεϊκότητα τα πρώτα χρόνια ζωής.

Για μένα η ενδυνάμωση και η υποστήριξη των γονέων αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου. Θα χαρώ πολύ να βρεθούμε μέσα από την πλατφόρμα του Project Parenting και καθώς απολαμβάνω το να βαδίζουμε πλάι πλάι, σε προσκαλώ να μας γνωρίσεις, να μάθεις και να ανακαλύψεις.

Στη διάθεση σου να είμαστε μαζί οπότε χρειαστείς στο τόσο όμορφο και ιδιαίτερο ταξίδι της γονεϊκότητας.

Εσύ αγκαλιάζεις το παιδί σου και εμείς εσένα. Γίνε μέλος στην πρώτη ολιστική πλατφόρμα για γονείς σήμερα!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, PCI Certified Parent Coach®, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Εκπαίδευση Πτυχίο: Φαρμακοποιός, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2008 Εκπαιδεύσεις & Πιστοποιήσεις Απόκτηση τίτλου Διεθνώς Πιστοποιημένου Συμβούλου  IBCL, 2015 Επαγγελματική Εκπαίδευση Βοηθών Μητρότητας, ΣΥΒΟΜΕ, 2016...

Διαβάστε περισσότερα