Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Παππούδες & γιαγιάδες: Ο ρόλος τους στη δική σου οικογένεια

Παππούδες και γιαγιάδες ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

Παππούδες & γιαγιάδες και η συμμετοχή τους στην οικογένεια σου

Αναρωτιέμαι ποια είναι η δική σας προσωπική εμπειρία με την\ βοήθεια των παππούδων και των γιαγιάδων στην καθημερινότητα της οικογένειας.

Άραγε έχετε βρει την ισορροπία, όπου η βοήθειά τους προσφέρει ελευθερία και χαρά στη ζωή σας και όχι περιορισμό;

Η συνεργασία και συνύπαρξη με τους γονείς μας με τον εαυτό μας στον ρόλο του νέου γονέα, είναι πραγματικά μια πρόκληση.

Είναι σημαντικό να ορίσουμε καταρχάς τι είναι βοήθεια.

Η συμμετοχή κάποιου στις υποχρεώσεις μου για την διευκόλυνση της καθημερινότητας κατόπιν κοινής συμφωνίας, ηχεί στα αυτιά μου σαν μια αρμονική μελωδία.

Η εμπλοκή κάποιου στις υποχρεώσεις μου και η ανάληψη πρωτοβουλιών χωρίς συμφωνία, είναι μια συνθήκη έκρυθμη που μυρίζει από μακριά μπαρούτι έτοιμο να εκραγεί!

Τι κάνουμε λοιπόν;

Ποιος θέλετε να είναι ο ρόλος των παππούδων και των γιαγιάδων στη δική σας οικογένεια;

Άκουσα καλά; Αναρωτιέστε αν έχετε επιλογές; Και βέβαια έχετε!

Η βασική ανάγκη των ανθρώπων είναι να βρίσκονται σε σύνδεση με τους άλλους και να βιώνουν την εμπειρία να ανήκουν «κάπου»! Κάποιοι έχουν βρει τις προσωπικές τους ισορροπίες προκειμένου να καλύπτουν επιτυχώς αυτές τους τις ανάγκες και άλλη άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμη στην αναζήτηση αυτής της ισορροπίας!

Σε κάθε περίπτωση αυτό που όλοι μας γνωρίζουμε και πράττουμε είναι αυτό που ήδη ξέρουμε, μέχρι να το αλλάξουμε φυσικά αν δεν μας εξυπηρετεί πια!

Άρα το μοντέλο σύνδεσης που έχουμε βιώσει, είναι και αυτό που θα αναπαράγουμε με τα παιδιά μας και με τους γονείς μας στον νέο τους ρόλο ως παππούδες και γιαγιάδες!

Χρειάζεται λοιπόν να θέσετε το ερώτημα, ποιος θέλω να είναι για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου;

Ο ρόλος των παππούδων και των γιαγιάδων στην οικογένεια των παιδιών τους είναι μια ευκαιρία ουσιαστικής ενηλικίωσης για όλους και αναδόμησης των σχέσεων.

Πάμε λοιπόν να συζητήσουμε πώς μπορούμε να περάσουμε από την αυτοθυσία στην ελευθερία και από περιοριστικές αντιλήψεις στην ευγνωμοσύνη;

Τι θα πάρεις από τη συζήτησή μας για τους παππούδες και τις γιαγιάδες με τη Μαριτίνα Συμβουλίδη, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια:Πώς μπορώ να πορευτώ προς την ουσιαστική ενηλικίωσή μου.

  • Πώς μπορώ να κάνω χώρο στη καθημερινότητά μου για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, χωρίς να χάσω τον δικό μου χώρο και ρόλο.
  • Πώς μπορούμε να μετακινηθούμε από μια σχέση εξαρτητικής προσφοράς και λήψης βοήθειας σε μια σχέση αμοιβαιότητας και προσφοράς και ευγνωμοσύνης.
  • Πόσο καθοριστική μπορεί να είναι η επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι σχετικά με το ρόλο που ανατίθεται στους παππούδες και στις γιαγιάδες.
  • Πώς μπορώ να διατηρήσω στα χέρια μου τον γονεϊκό μου ρόλο.
  • Πώς μπορώ να ζητώ βοήθεια για να μπορώ να λάβω βοήθεια.
Γίνε μέλος σήμερα!
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα