Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting σήμερα!

Επεισόδιο 1

Παίζουμε μαζί, συνδεόμαστε μαζί

Παίζουμε μαζί, συνδεόμαστε μαζί

“Με τι να απασχολήσω το μωρό μου/παιδί μου; Διαβάζω για παιχνίδια που προάγουν την ομιλία, την κινητικότητα, τη νόηση, τον συναισθηματικό δεσμό. Πόσο να παίξω με αυτά και πώς; Χρειάζομαι εγχειρίδιο για να παίξω με το παιδί μου;”

“Είμαι με ένα μωρό/με το παιδί όλη μέρα ή πολλές ώρες την ημέρα. Η ζωή μου κινείται όλη γύρω από αυτό. Από τη μια νιώθω τύψεις αν δεν προσφέρω στο παιδί μου παιχνίδι και χαρά όσο είμαστε μαζί, από την άλλη το μυαλό μου κουράζεται και δεν μπορώ να λειτουργώ σε αυτούς τους ρυθμούς μόνο”.

“Λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι και νιώθω πως χάνω σημαντικές στιγμές από τη ζωή του παιδιού μου. Υπάρχει παιχνίδι που να καλύπτει τις ανάγκες της Σύνδεσης μας και να γνωρίζω το παιδί όλο και καλυτέρα μέσα από αυτό;”

Ποιος ο Ρόλος μου στο Παιχνίδι του Παιδιού;

Παρατηρήσετε το παιδί σας όταν παίζει. Τι παιχνίδια προτιμά; Πώς τα χειρίζεται; Πώς αλληλεπιδρά με τους άλλους; Η εξοικείωση με τους διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε άνετα με τη συμπεριφορά του παιδιού σας, να ανακαλύψετε τις ικανότητές του, τα ταλέντα του.

Οι Ποιότητες μιας Σχέσης Ασφάλειας στο Παιχνίδι

Περάστε χρόνο παίζοντας με το παιδί σας, χωρίς απώτερο στόχο να το διδάξετε και χωρίς αναστολές να γίνετε ξανά παιδί! Απλά απολαύστε το και ακολουθήστε τοΔείξτε του έτσι αποδοχή, πως το εμπιστεύεστε να σας οδηγήσει, πως το καμαρώνετε, πως το απολαμβάνετε. Ποιότητες που είναι ουσιαστικές για το Χτίσιμο ενός Ασφαλούς Δεσμού. Επιτρέψτε του να νιώσει ο αρχηγός, ο οδηγός του παιχνιδιού και να χτίσει έτσι την αυτοπεποίθησή του.

Προσκαλέστε το παιδί σας να παίξετε. Έτσι του δείχνετε πως το απολαμβάνετε. Κι ανταποκριθείτε το κάλεσμά του να το συντροφεύσετε στο παιχνίδι του. Προσφέρετε του την ασφάλεια και την συντροφικότητα που έχει ανάγκη.

Κι αν το παιδί σας βιώνει μια δύσκολη γι’ αυτό περίοδο, πχ μετακόμιση, νέο σχολικό περιβάλλον, καινούριο αδελφάκι, κλπ, υποστηρίξτε το και γίνετε γι αυτό ένα ζεστό καταφύγιο, προσκαλώντας το να παίξετε παρέα ή απλά συντροφεύοντάς το σιωπηλά στο παιχνίδι του. Αφήστε το να εξερευνήσει και να χτίσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Μόλις νιώσει Ασφαλές, γνωρίζοντας πως θα είστε εκεί να το υποστηρίξετε ότι κι αν γίνει, θα μπορέσει με θάρρος να περάσει στο επόμενο στάδιο της συνύπαρξης.

Στο Βίντεο Παίζουμε μαζί, Συνδεόμαστε μαζί:

Η Φιλιώ Κατσαρου, Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ειδικος Θεραπευτικου παιχνιδιου, συζητάει παρέα με τη Βοηθό Μητρότητας, Φωτεινή Μελετάκη και μοιράζονται μαζί μας μια πιο βαθιά και ουσιαστική οπτική για το Παιχνίδι ως μέσο Σύνδεσης και ενίσχυσης του Συναισθηματικού Δεσμού για όλες τις ηλικίες!

Ελπίζουμε να σου άρεσε αυτό το Βίντεο. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

Γίνε μέλος σήμερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Φιλιώ Κατσαρού

Φιλιώ Κατσαρού

Εκ. Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Σύμβουλος γονέων

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Φιλιώ Κατσαρού. H πορεία της μέχρι εδώ δεν είναι ίσως και τόσο συνηθισμένη. Σπούδασε Πληροφορική, γιατί ήταν μια επιστήμη «του μέλλοντος», όπως έλεγαν τότε όλοι. Εργάστηκε για 10 περίπου χρόνια σε αντίστοιχες εταιρίες. Με την έλευση της κόρης της, αλλάζουν πολλά και αποφασίζει να αλλάξει πορεία. Ξεκίνησε συνεργασία με το Hehe Art, Play and Therapy. Παράλληλα, εκπαιδεύεται ως Parent Educator από τον Positive Discipline Association, και ξεκινάει τις ομάδες και τα σεμινάρια γονέων. Επόμενο βήμα, η εκπαίδευση στο playtherapy από την Playtherapy Greece, εκπρόσωπο του Playtherapy International. Ακολουθεί η εκπαίδευση στο Filial play. Τo 2018 ξεκίνησε το 4ετές πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Focusing στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και πλέον ασκεί την πρακτικής της ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι σίγουρη πως το ταξίδι αυτό δεν θα σταματήσει εδώ, όπως δεν σταματά και το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Διαβάστε περισσότερα