Η παιγνιοθεραπεία είναι μια μη κατευθυντική θεραπευτική προσέγγιση που βοηθάει τα παιδιά προσχολικής και σχολική ηλικίας  (4 έως 12 ετών) να ανακουφιστούν από συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς και θέματα κοινωνικοποίησης. 

  • Η παιγνιοθεραπεία δίνει την ευκαιρία στο παιδί να «παίξει» μέσα σε ένα θεραπευτικό πλαίσιο με τη παρουσία ενός ειδικού. 
  • Το παιχνίδι αποτελεί το μέσο με το οποίο το παιδί θα επεξεργαστεί και θα βρει λύση. 
  • Ο φυσικός τρόπος έκφρασης, η ελευθερία και η δημιουργικότητα γίνονται τα προσωπικά εργαλεία του παιδιού μέσα στην θεραπεία.

Μέσα στο playroom δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να εκφραστεί και να βρεί μέσα από το παιχνίδι λύση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ο θεραπευτής δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό ασφάλειας επιτρέποντας έτσι στο παιδί να νιώσει ελευθερία και να αποκτήσει ψυχική ανθεκτικότητα.

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting η Δήμητρα Σαββιδάκη Ψυχολόγος Παιγνιοθεραπεύτρια σου εξηγεί τι είναι η Παιγνιοθεραπεία, τι συμβαίνει στο playroom και τη μαγική εξέλιξη της θεραπείας.

Στόχοι σειράς:

  1. Τι είναι Παιγνιοθεραπεία

2) Τα οφέλη του Παιχνιδιού

3) Τι γίνεται στο Playroom και τι κερδίζει το παιδί;

4) Δεσμός ασφάλειας

Δήμητρα Σαββιδάκη

Δήμητρα Σαββιδάκη

Ψυχολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγο και εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια. Έχει ιδρύσει τον Παιχνιδοχώρο και το όνειρό της είναι να εμπνεύσει τους γονείς να γνωρίσουν το Playful Parenting και το παιχνίδι. Πιστεύει πως η δύναμη και τα οφέλη του παιχνιδιού μπορούν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό καταφύγιο ασφάλειας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας! #projectparenting

Διαβάστε περισσότερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα