Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Παιγνιοθεραπεία: Η σημασία του παιχνιδιού για την ανάπτυξη του παιδιού

Τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε παντού για την παιγνιοθεραπεία, δηλαδή το playtherapy και για το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι στη ζωή του παιδιού και την ανάπτυξη του.

Πόσο σημαντική είναι η παιγνιοθεραπεία για την ανάπτυξη του παιδιού;

«Ένα απλό παιχνίδι είναι!», θα έλεγε κανείς, αλλά η παιγνιοθεραπεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που μπορεί να παίξει ένα παιδί, γιατί πρόκειται για θεραπευτικό παιχνίδι.

Το playtherapy είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας που το παιδί και η οικογένεια του θα θυμούνται για πάντα! Είναι τόσο δυνατό, που μπορεί να θεραπεύσει βαθιά και αποτελεσματικά και να ενδυναμώσει τη δυναμική της οικογένειας.

Ποια τα συστατικά της παιγνιοθεραπείας;

Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας που βασίζεται σε ένα αποτελεσματικό συνδυαστικό μοντέλο ψυχοθεραπειών με πολλές τεχνικές από τα Creative arts. Πολύ art, πολύ Νευροψυχολογία, μπόλικη θεωρία συναισθηματικού δεσμού και αρκετή διάθεση για παιχνίδι είναι τα συστατικά της παιγνιοθεραπείας.

Ποιος το κάνει και τι γίνεται ακριβώς μέσα σε ένα δωμάτιο παιγνιοθεραπείας;

Ερωτήσεις που έχουμε όλοι στη σκέψη μας και φυσικά θα δώσουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν αυτό το τόσο σημαντικό εργαλείο της παιγνιοθεραπείας… που δεν άλλο από το ίδιο το παιχνίδι!

Τι κάνει την παιγνιοθεραπεία ξεχωριστή;

«Ένα απλό παιχνίδι…!» θα έλεγε κανείς αλλά θα συμπληρώσω εδώ πως αυτό το παιχνίδι είναι τόσο δημιουργικό, περίπλοκο και γεμάτο νοήματα για το ίδιο το παιδί που παίζει.

Ένα playroom με παιχνίδια γεμάτο προσωπικά βιώματα και εμπειρίες αποτελεί ασφαλή χώρο, ώστε το παιδί να μπορέσει να παίξει, να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του και να βρει λύσεις.

Στόχος της παιγνιοθεραπείας

Τι μπορεί να σημαίνει το κάθε παιχνίδι; Γιατί διάλεξε να παίξει έτσι; Τι μπορεί να συμβολίζει και ποιο είναι το κρυφό νόημα. Ο στόχος της παιγνιοθεραπείας προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιδιού και στη πολύ μεγάλη σημασία της ψυχική ανθεκτικότητας.

Tι θα μάθεις από αυτή τη συζήτηση;

Να είσαι σίγουρος/η ότι θα ανατραπεί ό,τι πίστευες για το θεραπευτικό Παιχνίδι!

Η Δήμητρα Σαββιδάκη ψυχολόγος- Εκπ. παιγνιοθεραπεύτρια ιδρύτρια του Παιχνιδοχώρου www.paixnidoxoros.gr συζητά τα πάντα γύρω από το Playtherapy και τα οφέλη για τα παιδιά.

Μάθε τη συνταγή επιτυχίας!

Δήμητρα Σαββιδάκη, Ψυχολόγος
Τηλέφωνο: 6956564718, 2111181052
Email: info@paixnidoxoros.gr
Ιστοσελίδα: https://paixnidoxoros.gr/

Γίνε μέλος σήμερα
Παιχνιδοχώρος

Σε συνεργασία με:

Παιχνιδοχώρος

Ποιοι είμαστε Ο Παιχνιδοχώρος σαν ιδέα υπήρχε από το 2016, υλοποιήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του το 2020. Πρόκειται για έναν χώρο αναζήτησης και συζήτησης,...

Διαβάστε περισσότερα