Επειδόσια

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Προληπτική ιατρική της διατροφής

Επεισόδιο 2

Θηλασμός & οφέλη για το παιδί

Επεισόδιο 3

Προγεννητική θρέψη & παιδική παχυσαρκία

Προληπτική Ιατρική, παχυσαρκία, θηλασμός

Η προσέγγιση της υγείας μας έχει μετατοπιστεί προς την Πρόληψη, ενώ πολλά άτομα που ενδιαφέρονται για την υγεία τους, προτιμούν θεραπείες χωρίς φάρμακα και τακτικές που βελτιώνουν την καθημερινότητα μέσα από τις επιλογές μας. Το ίδιο ισχύει και με την παιδική διατροφή. 

Τι είναι η προληπτική ιατρική της διατροφής;

Η Προληπτική Ιατρική θέτει τις βάσεις για την επίτευξη προληπτικά δυναμικής ωφέλειας από συστηματική συνεπή υιοθέτηση συνηθειών που επιφέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Η Ιατρική της Διατροφής αποτελεί τη βάση της πρόληψης νοσημάτων στον ανθρωπο, καθότι τα οφέλη της ολοένα ταυτοποιούνται από την συνεχή ιατρική έρευνα. 

Πώς σχετίζεται η προληπτική ιατρική με την παιδική διατροφή;

Η Προληπτική Ιατρική βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης. Η παιδική διατροφή αποτελεί σημαντικό θεμέλιο λίθο για τις βάσεις της μετέπειτα εφαρμογής των προληπτικών αξιών μέσω της Διατροφής. Η θρέψη έρχεται στο προσκήνιο, διαχωρίζοντας τη θέση της από κατι απλά υγιεινό -και πολλές φορές- παραπλανητικά υγιεινό και διεκδικεί την πραγματική της θέση στο επίκεντρο της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Γιατί λειτουργεί καλύτερα η πρόληψη στην παιδική διατροφή;

Η ουσία της πρόληψης βρίσκεται στη συνεπή κατανάλωση τροφών με προληπτική δυναμικότητα, ενώ η κουλτούρα της δίαιτας με στόχαστρο τη θερμιδική πρόσθεση, αποτελεί μια ξεπερασμένη και μάλιστα ανούσια τακτική διατροφής, χωρίς οφέλη για το παιδί και τον ενήλικα. 

Παιδική παχυσαρκία

Σύμφωνα με την Άντζελα Σπανού, η παιδική παχυσαρκία οφείλεται σε πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με δίαιτα, αλλά με Θεραπευτικό Διατροφικό Πλάνο που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και όχι προσωρινό. Έτσι, θα μπορέσει να λυθεί ρεαλιστικά η νόσος και η παρενέργειές της και να προληφθεί η επανεμφάνισή της στο μέλλον. 

Στόχοι βίντεο:

  • Να έρθεις σε επαφή με την έννοια της Προληπτικής Ιατρικής στη διατροφή του παιδιού σου
  • Να μάθεις για τα οφέλη του θηλασμού και της προγεννητικής θρέψης.
  • Να μάθεις για την παιδική παχυσαρκία και πώς μπορεί να προληφθεί.

  1. Sahoo K, Sahoo B, Choudhury AK, Sofi NY, Kumar R, Bhadoria AS. Childhood obesity: causes and consequences. J Family Med Prim Care. 2015;4(2):187-192. doi:10.4103/2249-4863.154628
  2. Joan B. Wolf; Is Breast Really Best? Risk and Total Motherhood in the National Breastfeeding Awareness Campaign. J Health Polit Policy Law 1 August 2007; 32 (4): 595–636. doi: https://doi.org/10.1215/03616878-2007-018
  3. Advocacy strategy: breastfeeding advocacy initiative, for the best start in life, World Health Organization – 2015 – apps.who.int

  4. Malhotra A, DiNicolantonio JJ, Capewell S. It is time to stop counting calories, and time instead to promote dietary changes that substantially and rapidly reduce cardiovascular morbidity and mortality. Open Heart. 2015;2(1):e000273. Published 2015 Aug 10. doi:10.1136/openhrt-2015-000273

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Άντζελα Σπανού

Άντζελα Σπανού

Msc, Παθολόγος MD

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Άντζελα Σπανού. Ασχολείται πλέον ενεργά με την Προληπτική Ιατρική-Διατροφή, προσεγγίζοντας κάθε νόσο διατροφικά. Η κύρια πεποίθηση της στη διατροφή είναι η αγνή θρέψη μέσω της ποικιλίας. Θεωρεί ότι κάθε τροφή έχει τη δυνατότητα να μας θρέψει ή να μας βλάψει.

Διαβάστε περισσότερα