Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Παιδική Διατροφή: Τα πιο συχνά λάθη των γονιών και πώς να τα αποφύγεις.

Η διατροφή του παιδιού είναι ένα θέμα που αγχώνει όλους τους γονείς, από τη γέννηση, ακόμα και μετά την ενηλικίωση.

«Το παιδί μου δεν τρώει αρκετά», «Το παιδί μου τρώει πάρα πολύ», «το παιδί μου δεν τρώει μπρόκολο/γιαούρτι/φακές», «Το παιδί μου ζητάει συνέχεια γλυκά», «Το παιδί μου αρρωσταίνει συχνά, μήπως φταίει η διατροφή του;», είναι μόνο μερικές από τις σκέψεις των γονιών.

Το άγχος λοιπόν αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε λάθη που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της διατροφής, αλλά και τη σχέση που θα αναπτύξει το παιδί με το φαγητό.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών;

Η υπερβολική προσφορά σνακ, η πίεση για κατανάλωση συγκεκριμένης ποσότητας ή είδους φαγητού, η κατηγοριοποίηση των τροφών σε καλά και κακά και φυσικά η εφαρμογή δίαιτας εάν το παιδί αυξήσει το βάρος του, είναι μερικά από τα πιο συχνά λάθη.

Οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτά είναι συνήθως οι υπερβολικές προσδοκίες σχετικά με το φαγητό, η δυσκολία οργάνωσης της καθημερινότητας και η σύνδεση του βάρους με το φαγητό.

Τι επιπτώσεις έχουν στα παιδιά;

Αυτά τα λάθη μπορούν να έχουν επίπτωση στην θρεπτικότητα της διατροφής και κατά συνέπεια στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και στη σχέση που χτίζει το παιδί με το φαγητό και το σώμα του, τώρα και στο μέλλον.

Πως μπορείς να αποφύγεις αυτά τα λάθη;

Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσεις ποια είναι τα λάθη που κάνεις και γιατί τα κάνεις! Το συγκεκριμένο βίντεο μπορεί να σου δώσει μερικές ιδέες και να σε φέρει πιο κοντά στην αποφυγή τους.

Τι θα μάθεις σε αυτό το βίντεο για την παιδική διατροφή;

  • Ποια είναι τα πιο συχνά διατροφικά λάθη;
  • Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι γονείς και χαλούν τη σχέση του παιδιού με το φαγητό;
  • Γιατί συμβαίνουν αυτά τα λάθη;
  • Πως μπορείς να τα αποφύγεις; 

http://www.diatrofikoiodigoi.gr/?Page=diatrofikoi-odigoi-paidia

https://www.nhs.uk/live-well/healthy-weight/childrens-weight/healthy-weight-children-advice-for-parents/

Hoyland, A., L. Dye, and C.L. Lawton, A systematic review of the effect of breakfast on the cognitive performance of children and adolescents. Nutrition Research Reviews, 2009. 22(02): p. 220-243

Γίνε μέλος σήμερα
Ολυμπία Βλασερού

Ολυμπία Βλασερού

Διατροφολόγος, Διαιτολόγος

Η Ολυμπία Βλασερού έχει πτυχίο Διατροφής- Διαιτολογίας, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχει εξειδικευτεί στην αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών.

Διαβάστε περισσότερα