Βίντεο

Εισαγωγή

Parents' Lab

Επεισόδιο 1

Παιδί & σεξουαλική ταυτότητα: Ποιος ο ρόλος σου ως γονέας;

Παιδί και σεξουαλική ταυτότητα

Αποδεχόμαστε το παιδί μας για αυτό που είναι; Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά τους, να την αναγνωρίσουμε και να την αγκαλιάσουμε; Πώς εμείς ως γονείς μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας για μια κοινωνία συμπεριληπτική και πολύχρωμη με σεβασμό και αποδοχή;

Τι είναι η σεξουαλική ταυτότητα;

Η σεξουαλική/ερωτική ταυτότητα αναφέρεται στην αντίληψη που έχει το άτομο για την ταυτότητά του, τον τρόπο που προσλαμβάνει τις έλξεις και τα συναισθήματά του και τον τρόπο που εκφράζει κοινωνικά αυτήν την ταυτότητα. Ένα άτομο μπορεί να νιώθει ομοερωτικές έλξεις και συναισθήματα αλλά να μην τις δέχεται ως στοιχείο τις ταυτότητάς του και να μην τις εκφράζει μέσα από τις σχέσεις του, λόγω προκαταλήψεων και φόβου.

Αποδοχή

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά! Τι είναι η αποδοχή; Για εμένα είναι η άκριτη αποδοχή του άλλου (και με αυτά που μου είναι αρεστά και με αυτά που δε μου αρέσουν). Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να λάβεις κάτι τέτοιο από τους γονείς σου. Το μόνο κακό είναι ότι η αποδοχή, δεν εξαρτάται από εσένα.

Παιδί και σεξουαλική ταυτότητα

Σε αυτό το βίντεο, η Αφροδίτη Κονδύλη συνομιλεί με τη Μαργαρίτα Γερούκη | Σχολική Σύμβουλος, Εκπαιδευτικός και τον Γιάννη Αθανασόπουλο | ΜΒΑ, Global NLP Trainer | και κάνουνε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τη συμπερίληψη, τον σεβασμό στη μοναδικότητα, στον σεξουαλικό προσανατολισμό, για το πώς θα σταθούμε στα παιδιά μας ώστε να είναι πάντα ο εαυτός τους.

Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Γιάννης Αθανασόπουλος

Γιάννης Αθανασόπουλος

nlpgreece® Senior Trainer, Mindset & Intention Trainer

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος, από Μηχανολόγος Ναυπηγός και από το βάθρο του Corporate μεταπήδησε στην συμβουλευτική και εκπαίδευση των ανθρώπων. «Ιδανικά θα ήθελα έναν κόσμο που να αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Πάντα να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο σήμερα» μας λέει. Είναι μεγάλη μας χαρά που τον έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μαζί μας! Στον ελεύθερό τoυ χρόνο βοηθάει στο animation φεστιβάλ Animasyros ως υπεύθυνος εθελοντών.

Διαβάστε περισσότερα