Η 22α Απριλίου, η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. Συγκάτοικοι όλοι εμείς στον πλανήτη με άλλα έμβια όντα αποτελούμε όλοι μαζί μια αλυσίδα της οποίας όλοι οι κρίκοι πρέπει να παραμένουν γεροί και ενωμένοι. 

Η ενσυναίσθηση, το να μπαίνεις δηλαδή στη θέση του άλλου, είναι μια αρετή που οφείλουν τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί να εμφυτεύσουν στα παιδιά. Ο σεβασμός στη Γη που μας φιλοξενεί κρίνεται αναγκαίος σε μια εποχή που ο πλανήτης υποφέρει από τις ανθρώπινες επεμβάσεις. Παράλληλα η αρμονική συνύπαρξή μας με τα ζώα αποτελεί επιταγή των καιρών ενώ η υιοθεσία αδέσποτων ζώων, ως μια υπέρτατη πράξη αγάπης, είναι μια σημαντική στιγμή στη ζωή ενός παιδιού και μελλοντικού ενήλικα. 

Κατερίνα Παπαποστόλου

Κατερίνα Παπαποστόλου

Ζωοθεραπεύτρια, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Η Παπαποστόλου Κατερίνα είναι Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, Εκπαιδεύτρια Σκύλων- Ζωοθεραπεύτρια, Συγγραφέας και Ιδρύτρια ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών).

Διαβάστε περισσότερα
Εριέττα Καραμπέτσου

Εριέττα Καραμπέτσου

Εκπαιδεύτρια Σκύλων

H Εριέττα είναι Διπλωματούχος εκπαιδεύτρια σκύλων, Σύμβουλος Συμπεριφοράς, Ψυχολογίας και Ευζωίας Σκύλων. Απόφοιτη της Ακαδημίας Επαιδευτών Victoria Stilwell Academy με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση στο Wigan στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2017 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Τέχνη του να επικοινωνώ με το σκύλο μου» από τις Εκδόσεις Φυλάτος. Η Εριέττα έχει πιστοποίηση Ά βοηθειών σε σκύλους από το British College of Canine Studies και είναι μέλος του Doggone Safe ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια για ενημερώσεις Αποφυγής Δαγκώματος σε παιδιά και ενηλίκους (Dog Bite Safety Educator) Παραδίδει δωρεάν μαθήματα για αδέσποτους σκύλους και έχει διατελέσει ως μέλος σε Πενταμελείς επιτροπές Δήμων για τη διαχείριση αδέσποτων. Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για την Εριέττα!

Διαβάστε περισσότερα
Μαρίνα Αρπλιά

Μαρίνα Αρπλιά

Δημιουργός του Project Parenting & Παιδαγωγός

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό και παρακολούθησα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αφρική, αλλά δεν ήθελα να γίνω δασκάλα. Ήθελα, όμως, πάντα να κάνω κάτι...

Διαβάστε περισσότερα
Ζω.Ε.Σ.

Σε συνεργασία με:

Ζω.Ε.Σ.

Η ομάδα Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικἐς Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από την Εκπαιδευτικό και Εκπαιδεύτρια Σκύλων Παπαποστόλου Κατερίνα(το βιογραφικό της οποίας παραθέτεται στο τέλος του κειμένου αυτού), η οποία και συγκεντρώνει και εμπλουτίζει το υλικό συνεχώς από το 2000 ενώ έχει κάνει μέχρι σήμερα στα 18 χρόνια υπηρεσία της ως Δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία 25 εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα με απώτερο στόχο πάντα την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα και το σεβασμό σε κάθε έμβια μορφή του πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα
Dogfully

Σε συνεργασία με:

Dogfully

Ποιοι είμαστε Η Dogfully ιδρύθηκε το 2017 από την Εριέττα Καραμπέτσου – Επαγγελματία εκπαιδεύτρια σκύλων, Σύμβουλο ψυχολογίας, συμπεριφοράς και ευζωίας του σύγχρονου κατοικίδιου σκύλου και...

Διαβάστε περισσότερα