Βίντεο

Εισαγωγή

Όνειρα Ζωής | Εισαγωγή

Επεισόδιο 1

Tι είναι τα όνειρα;

Επεισόδιο 2

Όνειρα και στόχοι, συνδέονται;

Επεισόδιο 3

Όνειρα Ζωής | Κλείσιμο

Όνειρα Ζωής

Όλοι μας κάνουμε Όνειρα, δηλαδή Σχέδια για τη ζωή μας. Στην περίοδο που βρισκόμαστε, πολύ ειδική και πρωτόγνωρη παγκοσμίως, τα Σχέδιά μας απαιτούν αλλαγές, ακόμα και ακυρώσεις. Την ίδια στιγμή έχουμε όλοι την ανάγκη  να αλλάξουμε,  να προσαρμοστούμε και να συνεχίσουμε την πραγμάτωση των παλαιών Ονείρων μας και τη δημιουργία νέων.

Υπάρχουν όνειρα που βλέπουμε την νύχτα αλλά τα ξεχνάμε το πρωί και όνειρα μεγαλύτερα, που τα “βλέπουμε” τη μέρα και καθορίζουν τη ζωή μας! Τα όνειρα είναι πολύ σημαντικά γιατί κάνουν την ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα, μας δίνουν δύναμη, κίνητρο να δημιουργήσουμε και μας βοηθούν να γίνουμε όλα όσα είμαστε προορισμένοι να γίνουμε.

Όνειρα Ζωής

Σ’ αυτή την πρωτότυπή σειρά από το Project Parenting o συνεργάτης μας Σπύρος Κασιμάτης, Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, μας μιλάει για τα όνειρα ζωής. Σ’ αυτή τη σειρά συζητάμε πώς μπορεί να φροντίσει κανείς τις νέες ανάγκες για τον εαυτό του και τους σημαντικούς  άλλους, όπως είναι ο/η σύντροφος και τα παιδιά.

Στόχοι Σειράς:

  1. Κατανόηση του τι σημαίνει «φροντίζω τον εαυτό μου».
  2. Κατανόηση του τι σημαίνει «οργανώνομαι» και «φροντίζω τους γύρω μου».
  3. Κατανόηση των ανθρωπίνων αναγκών, όταν χρειάζεται διαρκώς να μεταβάλουμε στόχους.
  4. Κατανόηση του τι σημαίνει «εσωτερική ισορροπία» και «σταθερότητα» μέσα σε αβεβαιότητα και διαρκείς και σημαντικές αλλαγές.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες  που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Γίνε μέλος σήμερα
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα