Περιγραφή

Όλοι μας κάνουμε Όνειρα, δηλαδή Σχέδια για τη ζωή μας. Στην περίοδο που βρισκόμαστε, πολύ ειδική και πρωτόγνωρη παγκοσμίως, τα Σχέδιά μας απαιτούν αλλαγές, ακόμα και ακυρώσεις. Την ίδια στιγμή έχουμε όλοι την ανάγκη  να αλλάξουμε,  να προσαρμοστούμε και να συνεχίσουμε την πραγμάτωση των παλαιών Ονείρων μας και τη δημιουργία νέων.

Σ’ αυτή την πρωτότυπή σειρά από το Project Parenting o expert μας Σπύρος Κασιμάτης και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας μας μιλάει για τα όνειρα ζωής. Σ’ αυτή τη σειρά συζητάμε πώς μπορεί να φροντίσει κανείς τις νέες ανάγκες για τον εαυτό του και τους σημαντικούς  άλλους, όπως είναι ο/η σύντροφος και τα παιδιά.

Στόχοι

  1. Κατανόηση του τι σημαίνει «φροντίζω τον εαυτό μου».
  2. Κατανόηση του τι σημαίνει «οργανώνομαι» και «φροντίζω τους γύρω μου».
  3. Κατανόηση των ανθρωπίνων αναγκών, όταν χρειάζεται διαρκώς να μεταβάλουμε στόχους.
  4. Κατανόηση του τι σημαίνει «εσωτερική ισορροπία» και «σταθερότητα» μέσα σε αβεβαιότητα και διαρκείς και σημαντικές αλλαγές.

Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα