Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τα πρόωρα μωρά & την προωρότητα

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τα πρόωρα μωρά & την προωρότητα

Το ζήτημα των πρόωρων μωρών και της προωρότητας συζητιέται έντονα τα τελευταία χρόνια καθώς και συνεχώς νέες προσεγγίσεις στη φροντίδα των μωρών και των γονέων για το διάστημα που ένα μωρό παραμένει στο νοσοκομείο μακριά από τους γονείς του αλλά και σχετικά με τη μετέπειτα παρακολούθηση των παιδιών και την υποστήριξη των γονέων.

Ενημέρωση και υποστήριξη για τα πρόωρα μωρά & την προωρότητα

Η προωρότητα επηρεάζει σε πολλαπλά επίπεδα τις οικογένειες που την έχουν βιώσει και αυτές ακριβώς οι οικογένειες χρειάζονται υποστήριξη και σωστή ενημέρωση. 

Ενημέρωση του προσωπικού για τα πρόωρα μωρά

Ενημέρωση και εκπαίδευση χρειάζεται και το ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό που φροντίζει για την επιβίωση και την υγιή ανάπτυξη αυτών των παιδιών. Η περίοδος της πανδημίας έφερε πολλά βήματα πίσω την φροντίδα των προώρων και νοσηλευόμενων βρεφών κυρίως όσον αφορά την ανθρώπινη επαφή και την επαφή με τους γονείς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Τι θα δεις στη συζήτηση;

Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για την προωρότητα, τα ποσοστά, βασικές πληροφορίες σχετικά με τα πρόωρα, τα αίτια της προωρότητητας, το πόσο η πανδημία επηρέασε την φροντίδα των πρόωρων μωρών. Θα μιλήσουμε για τη μέθοδο καγκουρό, για την αναπτυξιακή φροντίδα των πρόωρων βρεφών. Μαζί με τη Μαρία θα μιλήσουμε για τα συναισθήματα των γονέων , για όλα όσα είναι βοηθητικά στον αποχωρισμό όσο το μωρό νοσηλεύεται, για την υποστήριξη που μπορεί ένας γονέας να χρειαστεί αλλά και πόσο σημαντική είναι η φροντίδα του μωρού και η ανταπόκριση μας όταν τελικά γυρίσουμε σπίτι.

Σ’ αυτό το βίντεο έχουμε μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, PCI Parent COACH, Σύμβουλο γαλουχίας IBCLC, Φαρμακοποιό και δημιουργό του Parent Coach LAB και τη Σοφία Δούμα, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, εκπαιδευτικό, Birthlight Perinatal Yoga Instructor συν-ιδρύτριες του Κύκλου ενός κέντρου υποστήριξης των γυναικών και των οικογενειών τους, που στόχο έχει την ενδυνάμωση, την ισότητα, την έκφραση και την ευεξία και τη Μαρία Βορρέ, μαμά με πρόωρα δίδυμα που μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της.

Attached at the Heart: Eight Proven Parenting Principles for Raising Connected and Compassionate Children (from Preconception to Five Years) Barbara NicholsonLysa A. Parker

Dodd, Virginia L. “Implications of kangaroo care for growth and development in preterm infants.” Journal of Obstetric, Gynecologic, & Neonatal Nursing 34.2 (2005): 218-232.

Roller, Cyndi Gale. “Getting to know you: mothers’ experiences of kangaroo care.” Journal of Obstetric, Gynecologic, & Neonatal Nursing 34.2 (2005): 210-217. 

VandenBerg, Kathleen A. “Individualized developmental care for high risk newborns in the NICU: a practice guideline.” Early human development 83.7 (2007): 433-442.

Altimier, Leslie, and Raylene M. Phillips. “The neonatal integrative developmental care model: Seven neuroprotective core measures for family-centered developmental care.” Newborn and Infant Nursing Reviews 13.1 (2013): 9-22.

Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα