Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Εισαγωγή

Επεισόδιο 2

Τι κερδίζει το παιδί στα οικογενειακά γεύματα

Επεισόδιο 3

Πρακτικοί τρόποι για να βάλετε τα οικογενειακά γεύματα στην καθημερινότητά σας

Επεισόδιο 4

Παιδιά προσχολικής ηλικίας και δυσκολίες σίτισης

Επεισόδιο 5

Κλείσιμο

Κάθε γονιός επιθυμεί από το παιδί του να τρέφεται σωστά ώστε να είναι υγιές. Όμως, πέρα από την επιλογή θρεπτικών τροφών για το διαιτολόγιο του παιδιού, εξίσου σημαντικό, είναι με ποιο τρόπο θα γίνει το γεύμα που περιλαμβάνει αυτές τις τροφές. Η συμμετοχή του παιδιού σε οικογενειακά γεύματα εξαρχής, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υιοθέτησης υγιών διατροφικών συνηθειών και αξίζει να τα συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας.

Πώς η καθημερινότητα επηρεάζει τον τρόπο που γευματίζουμε;

Σίγουρα ο γρήγορος τρόπος ζωής και η δύσκολη καθημερινότητα με εργασία και λοιπές υποχρεώσεις, μας απομακρύνει όλο και περισσότερο από τη διαδικασία ενός χαλαρού και ήρεμου γεύματος. Ακόμα περισσότερο μας απομακρύνει από το να απολαύσουμε οικογενειακώς ένα ζεστό σπιτικό φαγητό ή ακόμα και ένα σνακ. Κι αν σας λέγαμε ότι προκειμένου να μάθει το παιδί σας να τρώει σωστά θα πρέπει να βάλετε ως προτεραιότητα το να τρώτε μαζί;

Ποια είναι τα οφέλη του οικογενειακού γεύματος;

Τα οικογενειακά γεύματα διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στις διατροφικές συνήθειες του παιδιού. Από την γέννηση ακόμα, τα μωρά λαμβάνουν εικόνες από τις συνήθειές των γονιών και κατ’ επέκταση από τον τρόπο που τρώνε οι ίδιοι (στο τραπέζι, μπροστά στη τηλεόραση), αλλά και από τις τροφές που καταναλώνουν. Όσο το παιδί μεγαλώνει χτίζει τις διατροφικές του συνήθειες σύμφωνα με αυτά που βιώνει: η απουσία ερεθισμάτων σε σχέση με το φαγητό ή τα “λάθος” διατροφικά μηνύματα, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν, αν βάλουμε ως προτεραιότητά μας τα οικογενειακά γεύματα που βασίζονται σε ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής.

Πώς θα τα κάνεις όλα αυτά πράξη;

Σε αυτή τη σειρά θα συζητήσουμε αναλυτικά πώς να εφαρμόσεις οικογενειακά γεύματα, πού θα πρέπει να εστιάσεις ξεκινώντας, αλλά και τι θα πρέπει να αποφύγεις, ώστε να αποκομίσεις όλα τα οφέλη του γεύματος, τόσο στις διατροφικές συνήθειες του παιδιού όσο και στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.

Στόχοι βίντεο:

  • Η σημασία του οικογενειακού γεύματος
    • βελτίωση των διατροφικών συνηθειών του παιδιού
    • οφέλη σε άλλους τομείς
  • Πώς να εντάξετε τα οικογενειακά γεύματα στην καθημερινότητά σας
  • Τι να προσέξετε όταν κάνετε οικογενειακά γεύματα
Γίνε μέλος σήμερα
Ιωάννα Αγγουράκη

Ιωάννα Αγγουράκη

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος MSc

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγο Διατροφολόγο MSc. Έχει ιδρύσει το Mommy and Me - Early Nutrition Center και το όνειρό της είναι να βοηθήσει νέους αλλά και πιο έμπειρους γονείς να σιτίσουν τα παιδιά τους με αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τα διατροφικά εμπόδια και προβληματισμούς της βρεφικής και προσχολικής ηλικίας. Είναι μεγάλη μας χαρά που την έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα