Επειδόσια

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Τι συνέπειες έχει ο τρόπος που μιλάω για το φαγητό σε εμένα και στο παιδί μου

Επεισόδιο 2

Πως αλλάζουμε τον τρόπο που μιλάμε για το φαγητό στο παιδί μας

Πώς μας επηρεάζει & πώς αλλάζει;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα λόγια που χρησιμοποιείς και ο τρόπος που εκφράζεσαι για το φαγητό στη σχέση που έχεις με αυτό; Και τι συμβαίνει με το σώμα σου; Πώς μιλάς για το σώμα και το φαγητό; Κυριαρχεί η κατανόηση και ο σεβασμός ή μήπως η κριτική και η τάση για αυτοκατηγορία;

Σε αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting, η Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ενάντια στη Νοοτροπία της Δίαιτας, είναι εδώ για σου υπενθυμίσει πως τα λόγια που λες στον εαυτό σου είναι τα πιο σημαντικά και πως αξίζεις να σου μιλάς με αγάπη, κατανόηση και σεβασμό. 

Αυτή ακριβώς είναι και η καλύτερη επένδυση για να μπορέσεις να βοηθήσεις το παιδί σου να αποκτήσει μία υγιή σχέση με το σώμα του και το φαγητό.

Για παράδειγμα,

Αντί να Μιλάς για τις θερμίδες των τροφίμων ή πόσο «παχυντικό» θεωρείται ένα φαγητό

Προσπάθησε να Αναφέρεσαι στη θρέψη που σου προσφέρουν τα διαφορετικά τρόφιμα και τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να σε ωφελήσουν τα συστατικά τους. 
«Μου δίνουν ενέργεια και δύναμη για να μπορώ να κάνω όλα όσα θέλω.»
«Βοηθούν τον εγκέφαλό μου να λειτουργεί αποδοτικά.» «Με προστατεύουν από τις ασθένειες.» κ.ά.

Μέσα στο βίντεο θα βρεις ακόμα περισσότερες φράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Στόχοι σειράς:

  1. Αναγνώριση της σημασίας που έχει ο τρόπος που μιλάμε για το φαγητό. Αλλά και ο τρόπος που μιλάμε για το κάθε σώμα (το δικό μας, του παιδιού μας και των γύρω μας)
  2. Υιοθέτηση ενός νέου και πιο ωφέλιμου τρόπου προσέγγισης σχετικά με καθημερινά ζητήματα που αφορούν το φαγητό και το σώμα
  3. Κατανόηση της έντονης επίδρασης που έχει ο τρόπος που μιλάει ο γονιός για τον εαυτό του στη σχέση που θα αποκτήσει το παιδί με το φαγητό και το δικό του σώμα

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό βασίζεται στην επαγγελματική μου εμπειρία, την οποία έχω συλλέξει μέσα από συνεδρίες, σεμινάρια και ομάδες που πραγματοποιώ. Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε και το προφίλ μου στο Project Parenting, ώστε να δείτε τόσο την εκπαίδευση μου όσο και την επαγγελματική μου εμπειρία.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Κωνσταντίνα Κατσανά

Κωνσταντίνα Κατσανά

Διαιτολόγος, Διατροφολόγος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts την Κωνσταντίνα Κατσανά, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο (M.Sc.) από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Κωνσταντίνα είναι ενάντια στη Νοοτροπία της Δίαιτας και υποστηρίζει τον Διαισθητικό Τρόπο Διατροφής. Πιστεύει βαθιά στη σημασία ανάπτυξης μιας υγιούς σχέσης με το φαγητό, η οποία ιδανικά είναι καλό να διαμορφώνεται ήδη από την παιδική ηλικία. Μάθετε περισσότερα για την Κωνσταντίνα στην πλατφόρμα μας.

Διαβάστε περισσότερα