Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Ο θαυμαστός κόσμος του σώματος.

Ο θαυμαστός κόσμος του σώματος.

Το σώμα μας είναι η βιβλιοθήκη όλης μας της ζωής, κουβαλάει τις ιστορίες μας και αποθηκεύει τα συναισθήματά μας. Πολλές φορές μοιάζει και με το σώμα των προγόνων μας, όπου πολλές ιστορίες ζωής βλέπουμε να επαναλαμβάνονται από γενιά σε γενιά. Έχεις σκεφτεί ποτέ αν μπορείς να συνδεθείς με το σώμα σου, πέρα από το τρόπο που ήδη γνωρίζεις;

Γνωρίζεις ότι ο μυϊκός τόνος των μυών σου διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από τα βιώματά σου και καθορίζει τη συμπεριφορά σου;

Οι μύες μας συσπώνται για να ανταποκριθούν σε ένα εξωτερικό ερέθισμα που βιώνουμε. Σύμφωνα με την έκβαση του βιώματος δημιουργείται ο μυϊκός τόνος που μπορεί να είναι υποτονικός, υπερτονικός ή ουδέτερος. Αυτή η συνθήκη μπορεί να αλλάξει με επόμενα έντονα γεγονότα όπως μια τραυματική εμπειρία ή μια σοκαριστική εμπειρία. 

Μπορεί να αλλάξει και αλλιώς…με συνείδηση! ‘Όσο περισσότερη συνείδηση αποκτώ συνολικά για την ύπαρξή μου και για το σώμα μέσα στο οποίο κατοικώ, μπορώ να μετασχηματίσω το σωματικό μου αποτύπωμα και τον μυικό μου τόνο. Και βέβαια αυτές οι αλλαγές θα διαμορφώσουν εκ νέου όλη μου τη βιοχημεία και τη δικτύωση του νευρικού μου συστήματος. Πώς σου φαίνεται μια τέτοια δυνατότητα; 

Τι είναι η σωματική επίγνωση και πώς μπορώ να την αποκτήσω;

Η σωματική επίγνωση είναι η αίσθηση και η αναγνώριση του σώματός σας, καθώς και των διαφόρων συναισθημάτων, αισθημάτων και αντιδράσεων που σχετίζονται με αυτό. Περιλαμβάνει την αντίληψη των σωματικών σας διαστάσεων, τη θέση των μερών του σώματός σας, καθώς και την αίσθηση της κίνησης και της θέσης του σώματός σας στον χώρο.

Η βελτίωση της σωματικής επίγνωσης μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη στάση, μείωση των μυοσκελετικών προβλημάτων, αυξημένη ευαισθησία στα σήματα που λαμβάνει το σώμα, και ενίσχυση της αίσθησης ευεξίας και χαλάρωσης.

Είμαστε το σώμα μας.

‘Εχουμε μάθει να το χρησιμοποιούμε. Αλλά το να μπορώ να με αντιλαμβάνομαι, να με νιώθω είναι κάτι πολύ χρήσιμο για να μου προσφέρω αυτά που τελικά χρειάζομαι. Δεν είμαστε μόνο ένα όχημα που έχει μόνο βιολογικές ανάγκες. Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος αφουγκράζεται το τι συμβαίνει στο εξωτερικό περιβάλλον. Και έχουμε ερεθισματα στα οποία ανταποκρινόμαστε. Όσο αρχίζω να με παρατηρώ χωρίς κρίση, αρχίζω να αφουγκράζομαι το σώμα μου και την επόμενη φορά έχω επίγνωση του πώς λειτουργώ υπό συγκεκριμένες συνθήκες. 

Γίνε μέλος σήμερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα