Βίντεο

Εισαγωγή

Parents' Lab

Επεισόδιο 1

Ο ρόλος μου ως γονιός και η αποδοχή του νέου μου εαυτού

Ο ρόλος μου ως γονιός και η αποδοχή του νέου μου εαυτού

O ερχομός ενός παιδιού πόσο μάλλον δύο παιδιών ταυτόχρονα, είναι ίσως από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή ενός ανθρώπου. Πολλά δεδομένα ανατρέπονται ταυτόχρονα και εσύ καλείσαι να αναγνωρίσεις πλέον τον εαυτό σου ως γονιό. Κάτι που μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι πάντα, δεν είναι για όλους, δεν είναι για πάντα.

– Το να γίνεσαι γονιός… είναι ένας νέος και πολύ σπουδαίος ρόλος!
– Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην αποδοχή του νέου σου ρόλου; Τι μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά;
– Πώς στερεότυπα, έλλειψη σύγχρονης πληροφόρησης, ο περίγυρος μπορεί να επηρεάσουν αυτή τη μεταβατική περίοδο;
– Πόσα πράγματα ανατρέπονται στη ζωή μιας νέας μητέρας;
– Πώς αναγνωρίζει τον εαυτό της ως μαμά;
– Τι εκτιμά στον καινούργιο της αυτό ρόλο;
– Πώς μπορεί να ισορροπήσει ένας νέος γονέας τους πολλαπλούς του ρόλους;

H Άννα Παπαρίζου, mom & travel blogger, μαμά δύο δίδυμων αγοριών, σύντροφος και εργαζόμενη, μίλησε μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη στην εκπομπή της «Parents’ Lab: Σύγχρονο εργαστήριο γονεϊκότητας», στη σελίδα του Project Parenting.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η δική της εμπειρία. Μίλησε για τις δυσκολίες, τις προκλήσεις, τις αλλαγές. Όλα όσα την υποστήριξαν και τη βοήθησαν να αποδεχτεί, να βιώσει, να ισορροπήσει. Συζήτησαν μαζί με την Αφροδίτη, την ανάγκη για ισορροπία και τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου ρόλου με τον ερχομό των παιδιών.  Την αποδοχή και το καλωσόρισμα του νέου εαυτού με φροντίδα και αγάπη.

Ελπίζουμε να σου άρεσε το Βίντεο “Ο ρόλος μου ως γονιός και η αποδοχή του νέου μου εαυτού”. Περιμένουμε τα σχόλιά σου.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Certified Parent Coach®, AATH Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των επαγγελματιών μας την Αφροδίτη Κονδύλη που είναι Φαρμακοποιός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Attached at the Heart™ Εκπαιδεύτρια Γονέων και εκπαιδευόμενη Parent Coach. Κάποια από τα όνειρά της έγιναν πραγματικότητα, όταν δημιούργησε τη δική της οικογένεια και το 2013 γέννησε την κόρη της και όταν 3 χρόνια μετά, δημιούργησε τον Κύκλο Υποστήριξης Γυναικών στην Ηλιούπολη. Σήμερα δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός και παράλληλα, ως Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC και Εκπαιδεύτρια Γονέων ενώ συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο Parent Coaching. Είναι επίσημη συνεργάτιδα του δικτύου Attachment Parenting Hellas που σκοπό έχει την προαγωγή της γονεϊκότητας με ενσυναίσθηση και ισορροπία. Την Αφροδίτη θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει σεμινάρια, ομιλίες και workshops, αλλά μπορείς και να επικοινωνήσεις μαζί της, επιλέγοντάς τη για σύντροφο υποστήριξης σε όλο το ταξίδι της σύλληψης, της εγκυμοσύνης, της μητρότητας και της γονεϊκότητας. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα