Επειδόσια

Επεισόδιο 1

Trailer

Επεισόδιο 2

NLP & οι πολλαπλοί ρόλοι του γονιού

Επεισόδιο 3

Τεχνικές & εργαλεία διαχείρισης καταστάσεων

Επεισόδιο 4

Πώς μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια & το παιδί

Πόσες φορές βάζεις τα κλειδιά στην πόρτα του σπιτιού και το μυαλό σου είναι ακόμα στο γραφείο; Πόσες φορές, ενώ μιλάς με τον άνθρωπο στην οικογένεια, εσύ σκέφτεσαι κάτι που έγινε στο γραφείο; Πόσες φορές παίζεις με το παιδί σου και είσαι απορροφημένος από την εργασία σου; Πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μπορούσες να κάνεις σωστή διαχείριση των πολλαπλών ρόλων που έχεις ως γονιός;

Γιατί χρειάζεται να κάνεις διαχείριση των πολλαπλών ρόλων που έχεις;

Αδιαμφισβήτητα, η εργασία μας είναι πολύ σημαντική, καθώς μας παρέχει οικονομικούς πόρους, τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε εμάς όσο και προς τους ανθρώπους που αγαπάμε. Μπορεί δε παράλληλα να δημιουργεί συνθήκες για καταξίωση, αναγνώριση, κοινωνική υπόσταση και πολλά άλλα. 

Τι μπορεί να προκαλέσει η μη διαχείριση των πολλαπλών ρόλων;

Η κάθε επιδίωξη έχει οφέλη, όπως έχει και κόστος σε στρες, άγχος, έννοιες, συγκρούσεις. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι οδηγούνται σε ένα τοξικό μονοπάτι όπου δεν μπορούν να απομονώσουν καταστάσεις, μεταφέρουν τα αρνητικά μιας κατάστασης στην άλλη.

Τι συνέπειες έχει;

Αυτό επηρεάζει τους ίδιους με σκέψεις, νευρά, ξενύχτια, κλείσιμο στον εαυτό τους, αλλά και την οικογένειά τους και τις σχέσεις τους και τον ρόλο τους με το παιδί. 

Κάποιοι είναι τυχεροί ή εφαρμόζουν κάποια εργαλεία;

Από την άλλη πλευρά, θαυμάζουμε πολλές φορές ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να βάζουν και να βγάζουν καπέλα, να θέτουν όρια, να διαχωρίζουν τις καταστάσεις, να παραμένουν απτόητοι, να διαχειρίζονται ψύχραιμα και με ηρεμία τις διάφορες καταστάσεις, να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους, να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Τι το διαφορετικό έχει ο τρόπος τους και πώς θα μπορούσε κάποιος να αντλήσει στοιχεία και να μάθει τρόπους να ανταπεξέρχεται;

Τι σημαίνει mindset;

Ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε, το “mindset”, παίζει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των πολλαπλών ρόλων, ως γονιός, ως εργαζόμενος / επαγγελματίας, ως συνεργάτης, ως φίλος, αλλά και ως εμείς οι ίδιοι. Το που εστιάζουμε τον φακό μας, το πώς φιλτράρουμε τις πληροφορίες σε διάφορες καταστάσεις που βιώνουμε μέσα στη μέρα, καθορίζει το πώς θα δράσουμε και πώς θα αντιδράσουμε. Και η κάθε κίνησή μας αποτελεί σημείο αναφοράς και δημιουργεί πρότυπο μάθησης και έμπνευσης για τα παιδιά μας. 

Λέγεται ότι το παιδί μας, είναι το αποτύπωμα μας, μια βελτιωμένη έκδοσή μας και ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος της ζωής μας.

Τι θα μάθεις μέσα από αυτό το βίντεο;

Σε αυτό το βίντεο, η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου & ο Γιάννης Αθανασόπουλος, μέσα από την εξειδίκευσή τους στο σύστημα NLP και την εμπειρία τους στο mindset education, θα μας παρουσιάσουν πώς οι τεχνικές μπορούν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση των διαφορετικών ρόλων και καπέλων που φοράμε στην καθημερινότητα μας, για την αντιμετώπιση καταστάσεων με ευελιξία κινήσεων & ευρηματικότητα, για μία υγιή σχέση με τον εαυτό μας, η οποία καθορίζει την ποιότητα του ρόλου μας ως γονείς. 

Στόχοι βίντεο:

Με άλλα λόγια, θα μας παρουσιάσουν πώς οι τεχνικές μπορούν να μας βοηθήσουν να:

> διαχειριζόμαστε τους διαφορετικούς ρόλους και καπέλα που φοράμε στην καθημερινότητα μας, 

> αντιμετωπίζουμε καταστάσεις με ευελιξία κινήσεων & ευρηματικότητα,

> θωρακιζόμαστε απέναντι σε προκλήσεις 

> διασφαλίζουμε μία υγιή σχέση με τον εαυτό μας, 

> διαμορφώνουμε την ποιότητα του ρόλου μας ως γονείς

Ερωτήσεις που θα απαντηθούν στο βίντεο

  • Πώς οι τεχνικές ή μάλλον το σύστημα NLP μπορεί να βοηθήσει στον τρόπο σκέψης ενός ανθρώπου;
  • Δηλαδή μιλάμε για μια εκπαίδευση στον τρόπο σκέψης, ενός mindset;
  • Αντιλαμβάνομαι ότι το NLP μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές εφαρμογές. Από την άλλη ένας γονιός, δεν είναι μόνο γονιός, μπορεί να είναι και εργαζόμενος, έχει φίλους, ίσως έχει σύντροφο, ίσως είναι και αυτός παιδί… δηλαδή υπάρχουν πολλοί ρόλοι που πρέπει να υπηρετούμε μέσα σε μια ημέρα. Πώς μπορεί το NLP να βοηθήσει; 
  • Αν κάποιος παρακολουθήσει μια πιστοποίηση NLP, πως θα βοηθηθεί; Τι θα μάθει; Τι θα αλλάξει;

Βαλιάντζα- Αφτιά Ευσταθία, Η ενέργεια του Εγκεφάλου

 Βαλιάντζα- Αφτιά Ευσταθία, Παιδαγωγική του Εγκεφάλου & η Παιδαγωγική της Χαράς

 Ευθυμιάδου, Αλεξάνδρα, Γ.: NLP – Η απομυθοποίηση,

 Ευθυμιάδου, Αλεξάνδρα, Γ.: Παρ΄το αλλιώς, Εκδόσεις 

Μπαμπινιώτης, Γεώργιος, : Διαλογισμοί για τη γλώσσα και τη γλώσσα μας, Εκδόσεις Καστανιώτη 2010

 Cullen Brian, Deacon Brad, Backwell Ben, Mulvey Sarah, Roth Ian, Explorations in NLP and Language Teaching 

Madden Florence, Sarantinou Eleni: Everyday NLP

Medina John, Brain rules 

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό "Birthday"!
Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου PhD

Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου PhD

Founder - NLPGreece®, Senior Partner - Synolic®Development Systems

Η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου είναι Founder του NLPGreece®. Όπως λέει και η ίδια "Όλοι οι άνθρωποι στη χώρα μας να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με επιστημονικό τρόπο, στα οφέλη που προσφέρει το σύστημα NLP για την ανάπτυξη ποιοτικότερου τρόπου σκέψης (mindset) για τη διαχείριση αλλαγών, υιοθέτηση νέων ρόλων, εγχειρημάτων, αντιμετώπιση και ανάληψη προκλήσεων".

Διαβάστε περισσότερα
Γιάννης Αθανασόπουλος

Γιάννης Αθανασόπουλος

Mindset & Intention Trainer, nlpgreece® Senior Trainer

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος, από Μηχανολόγος Ναυπηγός και από το βάθρο του Corporate μεταπήδησε στην συμβουλευτική και εκπαίδευση των ανθρώπων. «Ιδανικά θα ήθελα έναν κόσμο που να αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Πάντα να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο σήμερα» μας λέει. Είναι μεγάλη μας χαρά που τον έχουμε στην ομάδα μας και θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μαζί μας! Στον ελεύθερό τoυ χρόνο βοηθάει στο animation φεστιβάλ Animasyros ως υπεύθυνος εθελοντών.

Διαβάστε περισσότερα
nlpgreece®

Σε συνεργασία με:

nlpgreece®

Καλωσορίζουμε με πολλή χαρά, το nlpgreece®, τους πρωτοπόρους στην επιστημονική εφαρμογή & εκπαίδευση του συστήματος NLP από το 1998 στην Ελλάδα και τη Κύπρο. Με στόχο τους να δώσουν σε όλους τους ανθρώπους τις τεχνικές του συστήματος, ώστε να κάνουν τις τομές που στοχεύουν. Μπαίνουν στην ομάδα μας για να προσφέρουν εξειδικευμένες δράσεις για την οικογένεια, το παιδί και τον γονέα σε κάθε ρόλο του (μέσα και έξω από το σπίτι).

Διαβάστε περισσότερα