Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Μύθος για τον θηλασμό Όλες οι γυναίκες θα πονέσουν με τον θηλασμό

Ο θηλασμός και τα οφέλη του στη μητέρα και το παιδί

Όλες οι γυναίκες θα πονέσουν με τον θηλασμό

Ο θηλασμός είναι μια φυσιολογική διαδικασία, κατά την οποία το μωρό τρέφεται με το γάλα που παράγει η μητέρα του από το στήθος. Ο θηλασμός προσφέρει πολλά οφέλη τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα. Οφέλη του θηλασμού είναι η υγιής σωματική και νευρολογική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και η ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ μητέρας και μωρού. Ωστόσο, ο θηλασμός σαν διαδικασία περιτριγυρίζεται από πολλούς μύθους! Ένας από αυτούς είναι ότι όλες οι γυναίκες θα πονέσουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού.


Θηλάζεις και πονάει το στήθος σου;

Ο θηλασμός σού φαίνεται σαν μια πολύ μεγάλη πρόκληση; Φίλες και συγγενείς σου έχουν πει ότι πονάνε όταν θηλάζουν και ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό; Πιστεύεις ότι θα πονάς κατά το θηλασμό, ή θηλάζεις ήδη και δεν ξέρεις αν είναι φυσιολογικό που πονάς; Έχεις πόνους ή ενοχλήσεις όταν θηλάζεις, αλλά συνεχίζεις το θηλασμό γιατί “το παιδί πρέπει να πιει το γάλα του για να μεγαλώσει”; 

Δεν είσαι η μόνη, αλλά πρέπει να σταματήσεις να υποφέρεις!

Παρότι οι μικρές ενοχλήσεις στην αρχή του θηλασμού είναι φυσιολογικές, δεν είναι φυσιολογικό το να πονάς καθόλη τη διάρκεια. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να φύγεις από τη νοοτροπία ότι “δεν πειράζει, ας πονάω, αρκεί να πίνει αρκετό γάλα το μωρό μου”, καθώς αυτό αποτελεί ταλαιπωρία και για το ίδιο το παιδί. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι όταν πονάμε, αυτό σημαίνει ότι το μωρό μας δεν μπορεί να μεταφέρει αρκετό γάλα εύκολα. Κατά συνέπεια, δεν χρειάζεται να γινόμαστε θυσία και να υποφέρουμε κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ειδάλλως, δεν μπορούμε και να φροντίσουμε σωστά το μωρό μας.

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να αναγνωρίσεις ποιο είναι το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται ούτε να υποφέρεις, αλλά ούτε και να στερήσεις από το μωρό σου όλα αυτά τα οφέλη που προσφέρει ο θηλασμός!

Η Σοφία Δούμα, που θα μας μιλήσει για το θέμα, είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor.

Γίνε μέλος σήμερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα
Κύκλος

Σε συνεργασία με:

Κύκλος

Ο Κύκλος ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών και των οικογενειών τους. Λειτουργεί από το 2015, στηρίζοντας τη γυναίκα ολιστικά, στην περιγεννητική περίοδο, στη γονεϊκότητα αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που το έχει ανάγκη. Μάθε περισσότερα για τον Κύκλο στην πλατφόρμα μας!

Διαβάστε περισσότερα