Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε Μέλος στο Project Parenting σήμερα!

Επεισόδιο 1

Messy Παιχνιδοτράγουδα για μικρούς & μεγάλους

Έχεις όρεξη να περάσεις δημιουργικό χρόνο με το παιδί σου παίζοντας, να λερωθείτε άφοβα, να αισθανθείτε ελεύθερα όλα εκείνα που τα παιχνιδοτράγουδα και τα υλικά μπορούν να σας προσφέρουν; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πρέπει να δεις αυτό το βίντεο (με τα messy παιχνιδοτράγουδα) που πραγματοποιήσαμε με τα Αγαπωκύματα.

Ακόμα όμως κι αν τίποτα από τα παραπάνω δεν επιθυμείς να κάνεις, αλλά παρόλα αυτά θα ήθελες να γνωρίσεις την προσέγγιση μας, εμείς πάλι θα σε περιμένουμε να δεις αυτό το βίντεο για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σου ή (και) να σου δώσουμε κάποιες ιδέες ή (και) να σε εμπνεύσουμε με οποιονδήποτε τρόπο! Σε αυτό το βίντεο δεν θα είσαι μόν@! Σε θέλουμε στην παρέα μας με το βρέφος / παιδί σου, ηλικίας από 8 μηνών – 5 ετών για να παίξουμε μαζί, ενισχύοντας την υπέροχη σχέση-αλληλεπίδραση παιδιού-φροντιστή μ’ έναν διαφορετικό τρόπο…

Κατά τη διάρκεια του βίντεο μας:

? Ενεργοποιήσαμε το σώμα μας μέσα από παιχνιδοτράγουδα
? Αφυπνίσαμε τις αισθήσεις μας με βρώσιμα χρωματιστά υλικά
? Συζητήσαμε για τα οφέλη των messy παιχνιδοτράγουδων για βρέφη-παδιά και φροντιστές.

Η Μαρία Χαβάκη και η Μαριάννα Τσαμάνδουρα, Παιδαγωγοί, Εμψυχώτριες από την ομάδα παιχνιδιού «Αγαπωκύματα», παρουσίασαν το πάντρεμα του messy play με τα παιχνιδοτράγουδα, θέτοντας το θεωρητικό πλαίσιο συνοδεύοντάς το με πρακτικές εφαρμογές και ταυτόχρονα απάντησαν τις δικές σας ερωτήσεις.

Θέματα συζήτησης:

? Mε ποιους τρόπους μπορούμε να παίξουμε messy παιχνιδοτράγουδα μ ένα βρέφος;
? Ποια είναι τα οφέλη από τα messy παιχνιδοτράγουδα στην ανάπτυξη του παιδιού.
? Πως αυτού του είδους τα παιχνίδια ενισχύουν τη σχέση και την αλληλεπίδραση παιδιού-φροντιστή.
? Πως θα μπορούσαμε να εντάξουμε περισσότερο στην καθημερινότητα των παιδιών τα παιχνιδοτράγουδα και το αισθητηριακό παιχνίδι (sensory & messy play).

Από τη Μαριάννα Τσαμάνδουρα & τη Μαρία Χαβάκη,
Αγαπωκύματα
lefkoagapokimata@gmail.com

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Χαβάκη

Μαρία Χαβάκη

Εμψυχώτρια ομάδων, Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Μαρία Χαβάκη Παιδαγωγό και Εμψυχώτρια ομάδων. Της αρέσει πολύ να παίζει, να λερώνετε, να ακούει και να αφηγείται ιστορίες. Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους Sensory/Messy & Clay Play ως μέσο ανάπτυξης, σύνδεσης & θεραπείας, Θεατρικό Παιχνίδι, Παιχνιδοτράγουδα καθώς και στην Προφορική Αφήγηση και Εμψύχωση Ομάδων. Είναι συνδημιουργός της ομάδας παιχνιδιού «Αγαπωκύματα» και από το 2017 συνεμψυχώνει δράσεις με Messy Παιχνιδοτράγουδα και Messy θεατρικοπαιχνίδια για βρέφη, παιδιά & φροντιστές σε όλη την Κρήτη. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σε θεραπευτικό κέντρο του Αγίου Νικολάου και εμψυχώνει μικρές ομάδες υποστηρικτικού παιχνιδιού με βάση το αισθητηριακό παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα
Μαριάννα Τσαμάνδουρα

Μαριάννα Τσαμάνδουρα

Εκπαιδεύτρια εναέριων πανιών για παιδιά, Εμψυχώτρια, Παιδαγωγός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Τσαμάνδουρα Μαριάννα, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Αγαπωκύματα” από το 2017, οργανώνοντας δράσεις baby & kids messy play με γονείς και παιδιά. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο messy play από την ομάδα Hehe art, στην παιδική Yoga, καθώς και στην Aerial Yoga για παιδιά από το North Academy of Fitness και το Flying Beyond. Το 2016 ξεκίνησε να φοιτά στη σχολή Θεατρικού Παιχνιδιού του “Θεάτρου Ημέρας” με βασικό εμψυχωτή το Λάκη Κουρετζή. Το ενδιαφέρον της για την ελεύθερη - δημοκρατική εκπαίδευση την οδήγησε στη συνεργασία με το παιδικό στέκι “Το Σπόρι” , ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Εργάστηκε ως παιδαγωγός παράλληλης στήριξης στο σχολείο της Κυριάννας και από το 2018, εργάζεται ως εκπαιδεύτρια εναέριων πανιών σε ομάδες παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα
Αγαπωκύματα

Σε συνεργασία με:

Αγαπωκύματα

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά στην παρέα μας την ομάδα παιχνιδιού «Αγαπωκύματα» από την Κρήτη. Ιδρύθηκαν το 2017 από τις παιδαγωγούς, Τσαμάνδουρα Μαριάννα και Χαβάκη Μαρία με στόχο την δημιουργική, πολυτροπική ψυγαγωγία, την ελεύθερη και αισθητηριακή ενασχόληση και αλληλεπίδραση παιδιών-φροντιστών όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων. Δημιούργησαν λοιπόν τις δράσεις «Messy Παιχνιδοτράγουδα» και «Messy Θεατρικοπαιχνίδια» όπου παντρέυουν τα παιχνιδοτράγουδα και το θεατρικό παιχνίδι με το ελεύθερο αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει. Αγαπούν την φράση ‘Παίζω, Λερώνομαι, Αισθάνομαι’. Έχουν συνεργαστεί με συλλόγους, σχολεία, φεστιβάλ και φορείς σε όλη την Κρήτη. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τα «Αγαπωκύματα», να τα διαβάσετε και να δημιουργήσετε παρέα ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα παίζετε, θα λερώνεστε, θα μεταμορφώνεστε και θα αισθάνεστε.

Διαβάστε περισσότερα