Πλησιάζει η στιγμή να πάρετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας για πρώτη φορά… Γεννάτε! Ναι, μαζί γεννάτε! Είστε έτοιμοι; Εσύ είσαι έτοιμος; Η σύντροφός σου σε χρειάζεται κοντά της και ίσως αναρωτιέται αν θα τα καταφέρεις. Ειδικά με τον covid και τα νέα πρωτόκολλα στα μαιευτήρια που δεν επιτρέπουν την παρουσία της βοηθού μητρότητάς σας κατά τη διάρκεια του τοκετού, σ’ έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στη γέννηση του παιδιού σου, είτε γεννήσετε στο μαιευτήριο, είτε γεννήσετε στο σπίτι, αλλά δεν έχεις ιδέα τι ακριβώς μπορείς να κάνεις; Η γυναίκα χρειάζεται ασφάλεια και αγάπη για να γεννήσει όπως ονειρεύεστε. Εσύ μπορείς να της τα προσφέρεις! Εμείς θα σου δείξουμε τους τρόπους. Ακόμα και όταν η βοηθός μητρότητας δεν μπορεί να είναι εκεί, βρίσκει τον τρόπο! Doulas find a way!

Την Πέμπτη 26/8 στις 21:30, η Μαρίνα Αρπλιά, ιδρύτρια του Project Parenting, συζήτησε live στη σελίδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/projectparentingplatform με τις βοηθούς μητρότητας Φωτεινή Μελετάκη και Όλυ Πατσούρα σχετικά με αυτό που χρειάζεται κάθε ζευγάρι για να νιώσει την ασφάλεια της γνώσης και να αποκτήσει εγκαίρως την απαραίτητη εξοικείωση με τις ανάγκες του τοκετού. Έτσι θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει, να εστιάσει και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προσωπικές του ανάγκες κατά τη διάρκεια αυτού το μοναδικού γεγονότος, της γέννησης του μωρού τους.
Πολλές γυναίκες την ώρα της γέννας θέλουν την υποστήριξη του συντρόφου τους ακόμη και αν υπάρχει βοηθός μητρότητας, μαία και γιατρός. Πολλές γυναίκες ένιωσαν βαθιά μοναξιά χωρίς τον σύντροφό τους δίπλα τους την ώρα της γέννας. Αυτό που θυμούνται έντονα πολλές γυναίκες από τον τοκετό είναι το σταθερό χέρι του συντρόφου τους που τους έδινε όλη τη δύναμη που χρειάζονταν για να γεννήσουν το μωρό τους. 

Η γέννα του μωρού σας θα της μείνει αξέχαστη. Διάλεξε πώς θα θυμάται τη δική σου παρουσία σ’αυτήν.

Είναι τα πρώτα μας γενέθλια & γιορτάζουμε μαζί! Επιπλέον -35% έκπτωση στην ετήσια συνδρομή με τον κωδικό
Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα
Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Εκπαίδευση Bachelor: Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, 2007 Εκπαιδευμένη από τον Σύλλογο Βοηθό Μητρότητας Ελλάδας (Greek Doula Assocciation),2016-2017 Εισηγήτρια Περιγεννητικής και Μεταγεννητικής Yoga απο το...

Διαβάστε περισσότερα