Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Μεγαλώνοντας παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση

Πόσο πιο εύκολα μοιάζουν όλα, όταν νιώθουμε ότι αξίζουμε – και ότι θα τα καταφέρουμε, ότι θα βρούμε λύση, ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε, ότι κάτι καλό θα συναντήσουμε, ότι η ζωή ακόμη και στα δύσκολά της αξίζει τον κόπο και έχει νόημα και ουσία… Πώς καλλιεργείται λοιπόν στο παιδί η υψηλή αυτοεκτίμηση; Πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση;

Τι σημαίνει να έχει κάποιος υψηλή αυτοεκτίμηση;

Η αυτοεκτίμηση εκφράζει την αξία που δίνει κάποιος στον εαυτό του. Είναι μια συνολική, συναισθηματική κυρίως στάση για τον εαυτό, που μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πολλά τμήματα της αυτοεκτίμησης, που είναι πολύ πιο ευρεία έννοια. Μπορεί κανείς να έχει αυτοπεποίθηση σε έναν τομέα της ζωής του και να στερείται αυτοπεποίθησης σε άλλους. 

Τι σημαίνει να έχουν τα παιδιά υψηλή αυτοεκτίμηση;

Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, οικοδομούνται σταδιακά, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση; Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τη χαμηλή αυτοεκτίμηση των παιδιών, με ποιους τρόπους είναι πιθανό να εκδηλώνεται και πού μπορεί να οφείλεται; Η δική μας αυτοεκτίμηση έχει άραγε σχέση με την αυτοεκτίμηση των παιδιών και αν ναι, τι μπορούμε να κάνουμε σχετικά με αυτό; Πώς σχετίζεται η εκτίμηση προς τον εαυτό με την ψυχική ανθεκτικότητα και τη διαχείριση των κρίσεων, σαν κι αυτή που βιώνουμε εδώ και 2 χρόνια;

Πώς να ενισχύσεις την υψηλή αυτοεκτίμηση των παιδιών;

Στο βίντεο αυτό, θα ασχοληθούμε με τους τρόπους που εμείς, ως γονείς και παιδαγωγοί, μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας, μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί τους. 

Η ειλικρίνεια, ο έπαινος, η ενθάρρυνση, η κριτική και σίγουρα, η δική μας αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση ως ανθρώπων και γονιών, θα αποτελέσουν ορισμένες μόνο από τις περιοχές στις οποίες θα κινηθούμε προκειμένου να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν όλα αυτά, να αναθεωρήσουμε παλιότερες μεθόδους και απόψεις και τελικά να πάρουμε μαζί μας έναν «οδικό χάρτη» με προορισμό τη θετική αυτοεικόνα του παιδιού και την πίστη στον εαυτό. Παιχνίδια και δραστηριότητες ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης θα συμπληρώσουν με ευφάνταστο τρόπο τη θεωρητική μας προσέγγιση!

  • Πλάθοντας ανθρώπους, Κέδρος
  • Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό, Opera
  • Παιχνίδια αυτοεκτίμησης για παιδιά, Πατάκης
  • Η αυτοεκτίμηση, Σιδέρης
  • Αξίζω, Καλέντης
  • Η τελεία, Αίσωπος
  • Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει, Πατάκης
  • Σειρά Σαββάλα της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη
  • Παιδιά, γονείς και αυτοπεποίθηση, Οξυγόνο
  • Τα μυστικά της αυτοεκτίμησης, Καστανιώτης
Γίνε μέλος σήμερα
Βίκυ Βάββα

Βίκυ Βάββα

Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος γονέων, Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλο Γονέων και ψυχοθεραπεύτρια, Βίκυ Βάββα. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα