Βίντεο

Εισαγωγή

Μάθηση & Συγκέντρωση

Επεισόδιο 1

Η διαπαιδαγώγηση ξεκινά από σπίτι

Επεισόδιο 2

Συνέντευξη από τον Αριστείδη

Επεισόδιο 3

Αποτυχία ή Ευκαιρία

Επεισόδιο 4

Κλείσιμο

Μάθηση & Συγκέντρωση

Η μάθηση είναι μια αυθόρμητη ενόρμηση, όμως πολύ συχνά το εξωτερικό περιβάλλον, τα ίδια τα συναισθήματά μας, οι υπάρχουσες εμπειρίες μας και οι γύρω συνθήκες που επικρατούν, διαμορφώνουν τη δυνατότητά μας να μαθαίνουμε εύκολα ή με κάποια δυσκολία.

Τι σημαίνει για μένα θέλω να μάθω; Έχω την ικανότητα να συγκεντρώνομαι; Ποια συναισθήματα αναδύονται όταν χρειάζεται να μάθω κάτι καινούριο και να διατηρήσω τη συγκέντρωση μου; Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να σκιαγραφήσουν τη σχέση που έχω με την επιθυμία μου να μαθαίνω και την ικανότητά μου να διατηρώ τη συγκέντρωσή μου. 

Για παράδειγμα, το άγχος της νέας χρονιάς σε έναν νέο μαθητή μπορεί να είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για τη μάθηση καθώς μας δημιουργεί φόρτιση και αποσπάται η προσοχή, με αποτέλεσμα να  μειώνεται η ικανότητα της συγκέντρωσή μας.

Το σώμα μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με μυες που φέρουν το ψυχολογικό περιεχόμενο εκείνο ώστε να αναπτυχθούν δεξιότητες που προάγουν την επιθυμία και το ενδιαφέρον για μάθηση και υποστηρίζουν την ικανότητά μας να παραμένουμε συγκεντρωμένοι. Μαζί θα πούμε κόλπα και τρόπους ώστε κανένα συναίσθημα και κανένα εξωτερικό ερέθισμα να μην γίνει εμπόδιο στη μάθηση! 

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά από το Project Parenting η Μαριτίνα Συμβουλίδη, σωματική ψυχοθεραπεύτρια, στέκεται δίπλα σου, δίπλα μας, να δημιουργήσουμε μαζί τις συνθήκες για ευχάριστη μάθηση και εύκολη συγκέντρωση!

Στόχοι σειράς:

  1. Η μάθηση φέρνει τη γνώση και η συγκέντρωση το αποτέλεσμα.
  2. Η διαπαιδαγώγηση της μάθησης και της συγκέντρωσης ξεκινά από το σπίτι.
  3. Η αποτυχία είναι απλά ένας τρόπος που δεν δούλεψε και η ευκαιρία για νέα αρχή.
  4. Σωματικές δεξιότητες και πρακτικές εφαρμογές που προάγουν τη μάθηση και τη συγκέντρωση.

Ελπίζουμε σου άρεσε η Σειρά “Μάθηση & Συγκέντρωση”. Περιμένουμε τα σχόλια σου.

  • Mike Lake, Marjorie Needham (2000). Improving Concentration Skills Εκδόσεις Questions Publishing. ISBN 1841900044
  • Christopher Willard, Amy Saltzman (2015). Teaching Mindfulness Skills to Kids and Teens. The Guilford Press. Ανακτήθηκε από: https://books.google.gr
  • Thomas Gordon (2009). Τα μυστικά του αποτελεσματικού γονέα. Εκδόσεις Ερευνητές. ISBN: 9789603684534
  • Δικτυακός τόπος: https://www.briljantemislukkingen.nl/
  • Daniel Goleman (1998). Συναισθηματική Νοημοσύνη. Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. ISBN: 9603442305
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα