Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Μάθε πώς να… μαθαίνει το παιδί σου με βάση το μαθησιακό προφίλ του!

Πώς μαθαίνει το παιδί με βάση το μαθησιακό προφίλ του;

Ήξερες ότι… υπάρχουν 32 διαφορετικά μαθησιακά προφίλ; Και ήξερες ότι… η σχέση ανάμεσα στα μάτια, τα χέρια, τα αυτιά και τα πόδια σχετίζονται με την ικανότητα ενός παιδιού να διαχειρίζεται και να επεξεργάζεται πληροφορίες; Πώς όμως μαθαίνει το παιδί με βάση το μαθησιακό προφίλ του;

Μαθησιακό προφίλ και παιδιά

Ένα παιδί μπορεί να μαθαίνει πιο εύκολα μέσα από την εικόνα και όχι μέσα από τον ήχο. Κάποιο άλλο παιδί μπορεί να δημιουργεί με τη φαντασία του αφηγήσεις και να του αρέσει να διαβάζει κείμενα. Άλλα παιδιά πάλι μαθαίνουν με το να μιλούν μεταξύ τους ή με το να “νιώθουν” αυτό που διαβάζουν ή ακούν.

Με άλλα λόγια κάθε παιδί μαθαίνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Γνωρίζοντας τους τρόπους με τους οποίους μαθαίνει το παιδί σε συνδυασμό με τα αντανακλαστικά του, μπορούμε να το διευκολύνουμε στο διάβασμα και τη μάθηση.

Μπορούμε να το επηρεάσουμε;

Το μαθησιακό προφίλ κάθε ανθρώπου δεν αλλάζει. Μπορούμε να το ενθαρρύνουμε και να το χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε το παιδί μας, αλλά και τον εαυτό μας, να μαθαίνει, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. 

Έτσι θα βοηθήσεις και το παιδί σου να μην νιώσει ενοχές επειδή δυσκολεύεται να μάθει μέσα από την παπαγαλία… Απλά δεν είναι ο τρόπος του!

Τι θα μάθεις μέσα από αυτή τη συζήτηση;

  1. Τι είναι και πώς μαθαίνει το παιδί με βάση το μαθησιακό προφίλ του
  2. Γιατί να το γνωρίζεις.
  3. Από τι εξαρτάται το μαθησιακό προφίλ.
  4. Τεχνικές για να βοηθήσεις το παιδί σου. 

Η Μαρία Καρακωστάνογλου απαντά όλες τις ερωτήσεις που σε απασχολούν!

Γίνε μέλος σήμερα
Mαρία Καρακωστάνογλου

Mαρία Καρακωστάνογλου

Brain Gym - Εξειδικευμένη Κινησιολογία, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε τη Mαρία Καρακωστάνογλου, που εξειδικεύεται στο Brain Gym και την Εξειδικευμένη Κινησιολογία. Είμαστε τόσο χαρούμενοι για αυτή μας τη συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα