Βίντεο

Εισαγωγή

Διεκδικώ τη γέννα μου

Επεισόδιο 1

Ποιες οι συνθήκες γέννας στον υπόλοιπο κόσμο;

Στην προηγούμενη εκπομπή μιλήσαμε για τις συνθήκες γέννας στη χώρα μας. Τι βιώνουν όμως μαμάδες σε χώρες του εξωτερικού; Βιώνουν μαιευτική βία; Πού είναι καλύτερες οι συνθήκες και πού χειρότερες και γιατί; Εάν γέννησες στο εξωτερικό σε περιμένουμε για να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας. 

Σε αυτή την εκπομπή η Όλυ Πατσούρα υποδέχθηκε τις μαίες Ιωάννα Βαλιώτη και Ηλέκτρα Οικονομίδου για να μιλήσουνε για τις συνθήκες περιγεννητικής υγείας και φροντίδας στον κόσμο.

Μαιευτική βία & συνθήκες γέννας στον υπόλοιπο κόσμο

  • Ποιες υπηρεσίες παρέχονται και από ποιους σε άλλες χώρες του κόσμου;
  • Ποιες είναι οι δυνατότητες επιλογής της γυναίκας που γεννάει, όσον αφορά τον τρόπο και τον τόπο της γέννας; – Παραδείγματα από άλλες χώρες.
  • Υπάρχει διαφοροποίηση στις παρεχόμενες υπηρεσίες ανάλογα με τη χώρα αλλά και την περιοχή διαμονής της γυναίκας στην κάθε χώρα;
  • Ποια είναι η κοινωνική πολιτική σχετικά με την περιγεννητική περίοδο στη χώρα μας; Πόσο κοστίζει η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αλλού στον κόσμο;
  • Ας μιλήσουμε με ποσοστά. Τι καταγράφεται και τι όχι; Σύγκριση και ερμηνεία των ποσοστών που έχει η κάθε χώρα.
  • Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές μαιευτικής βίας που συναντάμε σε άλλες χώρες;

Δημιουργούμε μια μεγάλη αγκαλιά που μας χωράει όλες, ανεξάρτητα από το πώς γεννήσαμε και γιατί. Μια αγκαλιά αγάπης, κατανόησης, αποδοχής, φροντίδας και ενδυνάμωσης για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, για την κοινωνία μας.

Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Όλυ Πατσούρα, Full Spectrum Doula, Ολιστική Θεραπεύτρια και Βιολόγο. Το όνειρό της είναι... "να δημιουργούμε μαζί έναν κόσμο αγάπης, σύνδεσης και ισορροπίας για όλους τους ανθρώπους, θεραπευμένο από τις συνέπειες του μοναχικού τραύματος".

Διαβάστε περισσότερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαία και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering.

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Η Ιωάννα Βαλιώτη είναι Μαία - Ψυχοπροφυλάκτρια και πιστοποιημένη εισηγήτρια yoga και περιγεννητικής yoga απο την Yoga Alliance USA και έχει εργαστεί τα τελευταία 13 χρόνια με γυναίκες στην εγκυμοσύνη και στην λοχεία. Εξειδικεύεται στην προετοιμασία των εγκύων - ζευγαριών για τον τοκετό και την γονεικότητα μέσω της yoga και βιωματικών σεμιναρίων αλλά και στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό με ήπιες και επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές. Είναι υπέρμαχος του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και προάγει μέσα απο την προσέγγιση της την πνευματικότητα και την ιερότητα του τοκετού.

Διαβάστε περισσότερα