Στην προηγούμενη εκπομπή μιλήσαμε για τις συνθήκες γέννας στη χώρα μας. Τι βιώνουν όμως μαμάδες σε χώρες του εξωτερικού; Βιώνουν μαιευτική βία; Πού είναι καλύτερες οι συνθήκες και πού χειρότερες και γιατί; Εάν γέννησες στο εξωτερικό σε περιμένουμε για να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας. 

Σε αυτή την εκπομπή η Όλυ Πατσούρα υποδέχθηκε τις μαίες Ιωάννα Βαλιώτη και Ηλέκτρα Οικονομίδου για να μιλήσουνε για τις συνθήκες περιγεννητικής υγείας και φροντίδας στον κόσμο.

Μαιευτική βία & συνθήκες γέννας στον υπόλοιπο κόσμο

  • Ποιες υπηρεσίες παρέχονται και από ποιους σε άλλες χώρες του κόσμου;
  • Ποιες είναι οι δυνατότητες επιλογής της γυναίκας που γεννάει, όσον αφορά τον τρόπο και τον τόπο της γέννας; – Παραδείγματα από άλλες χώρες.
  • Υπάρχει διαφοροποίηση στις παρεχόμενες υπηρεσίες ανάλογα με τη χώρα αλλά και την περιοχή διαμονής της γυναίκας στην κάθε χώρα;
  • Ποια είναι η κοινωνική πολιτική σχετικά με την περιγεννητική περίοδο στη χώρα μας; Πόσο κοστίζει η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αλλού στον κόσμο;
  • Ας μιλήσουμε με ποσοστά. Τι καταγράφεται και τι όχι; Σύγκριση και ερμηνεία των ποσοστών που έχει η κάθε χώρα.
  • Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές μαιευτικής βίας που συναντάμε σε άλλες χώρες;

Δημιουργούμε μια μεγάλη αγκαλιά που μας χωράει όλες, ανεξάρτητα από το πώς γεννήσαμε και γιατί. Μια αγκαλιά αγάπης, κατανόησης, αποδοχής, φροντίδας και ενδυνάμωσης για εμάς, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, για την κοινωνία μας.

Όλυ Πατσούρα

Όλυ Πατσούρα

Full Spectrum Doula, Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια

Διαβάστε περισσότερα
Ηλέκτρα Οικονομίδου

Ηλέκτρα Οικονομίδου

Μαία, Χοροθεραπεύτρια DRLST

Η Ηλέκτρα Οικονομίδου είναι Μαΐα και Χοροθεραπεύτρια DRLST. Έχει σπουδάσει μαιευτική και έχει πολυετή εμπειρία σαν μαία και έχει επίση ιδρύσει το Birth Engineering. Μπείτε στο προφίλ της Ηλέκτρας και διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν!

Διαβάστε περισσότερα
Ιωάννα Βαλιώτη

Ιωάννα Βαλιώτη

Εισηγήτρια Γιόγκα, Μαία

Εκπαίδευση Πτυχίο: Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2004 Εκπαιδεύσεις: Εκπαίδευση στην Hatha Yoga (2006) από την Ακαδημία Γιόγκα “Λωτός” και την Λίντα Καπετάνιου. Υoga and...

Διαβάστε περισσότερα