Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος του Project Parenting!

Επεισόδιο 1

Μα πώς να τα μάθει, αφού δεν κάθεται να διαβάσει;

“Μα πώς να τα μάθει αφού δεν κάθεται να διαβάσει;”

Βλέπεις το παιδί σου να δυσκολεύεται να διαβάσει και ανησυχείς ότι επειδή δεν κάθεται να διαβάσει δεν θα μάθει το μάθημά του;

Μην ανησυχείς, δες αυτό το βίντεο για να μάθεις γιατί δεν πρέπει να πιέζεις το παιδί σου να κάτσει για να διαβάσει!

Πολλά παιδιά, από ό,τι φαίνεται, δεν συγκεντρώνονται για να διαβάσουν. Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί, και η απάντηση που δίνεις στον εαυτό σου και στο παιδί σου είναι “Αφού δεν κάθεται να διαβάσει .

Αρχικά αναλογίσου όμως, εσύ πώς μάθαινες; Με ποιο τρόπο προτιμούσες να διαβάζεις; Μάθαινες το ίδιο καλά και με τον ίδιο τρόπο το μάθημά σου σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμαθητές σου; 

Πρέπει, λοιπόν, να σταματήσουμε να βλέπουμε τη διαδικασία της μάθησης μονοδιάστατα. 

Η διαδικασία της μάθησης είναι μια μοναδική εμπειρία για τον καθένα μας.

Κάθε παιδί μαθαίνει καλύτερα με έναν δικό του μοναδικό τρόπο: μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι, τα οπτικοακουστικά μέσα και πολλά πολλά άλλα! Κάθε παιδί έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο μάθησης και είναι σημαντικό να του παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται.

Το βίντεο αυτό προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές για το λόγο που τα παιδιά μπορεί να μην επιδεικνύουν ενδιαφέρον ή να δυσκολεύονται να καθίσουν να διαβάσουν. 

Η μάθηση δεν πρέπει να περιορίζεται σε έναν μοναδικό τρόπο, αλλά μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική μέσα από διάφορες εμπειρίες.

Το βίντεο επισημαίνει τη σημασία της κίνησης, του παιχνιδιού και της ποικιλομορφίας αισθητηριακών ερεθισμάτων για τη μάθηση των παιδιών. Παρέχει επίσης συμβουλές για τον τρόπο που μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ενδιαφέρει και εμπνέει τη μάθηση.

Συνοψίζοντας, το βίντεο έχει στόχο να δώσει στους γονείς μια διαφορετική προοπτική για τη μάθηση των παιδιών τους και να τους ενθαρρύνει να εξερευνήσουν διάφορους τρόπους που μπορούν να στηρίξουν τη μάθηση τους, εκτός από το καθιστικό διάβασμα.

Γίνε μέλος σήμερα
Έλενα Παπά

Έλενα Παπά

Εκπαιδευτικός

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας την Έλενα Παπά. Η Έλενα Παπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο τη Κόρδοβα (University of Cordoba, Spain) κάνοντας έρευνα πάνω στα γνωστικά και εκπαιδευτικά οφέλη της Πολλαπλής Νοημοσύνης στα παιδιά. Από μικρή το όνειρό της ήταν μία πιο ισότιμη και ανοιχτή εκπαίδευση. Με όνειρο αυτήν την αλλαγή στην εκπαίδευση ,το 2016 δημιούργησε το The Key Creative School, το πρώτο Σχολείο Πολλαπλής Νοημοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα
Project Parenting

Project Parenting

Συντακτική ομάδα

Διαβάστε περισσότερα