Βίντεο

Εισαγωγή

Γίνε μέλος στο Project Parenting

Επεισόδιο 1

Κατανόησε την εφηβεία του παιδιού σου και τις αλλαγές που συμβαίνουν

Εφηβεία: ένα συναρπαστικό ταξίδι

Η περίοδος αυτή το ξέρω πως είναι γεμάτη αλλαγές και προκλήσεις και για το παιδί σου αλλά και για εσένα, ενώ παράλληλα ανοίγει ένα νέο μικρό παραθυράκι για να κατανοήσεις και να στηρίξεις το θησαυράκι σου.

Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις:

  • “Tι ορίζεται ως εφηβεία και πώς θα καταλάβω ότι το παιδί μου βρίσκεται εκεί;”
  • “Γιατί η εφηβεία τρομάζει τόσο τους γονείς;”
  • “Τι μπορώ να κάνω για να διευκολύνω το παιδί μου και τον εαυτό μου ΠΡΙΝ μπει στην εφηβεία;”
  • “Ποιές είναι οι συνηθέστερες προκλήσεις της εφηβείας;”
  • “Πώς να αντιδρώ ως γονιός στις προκλήσεις της εφηβείας του παιδιού μου;”

Θα εξερευνήσουμε MAZI αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, προσφέροντας σαφήνεια και πρακτικές συμβουλές για να συνδεθείς βαθύτερα με το παιδί σου κατά τη διάρκεια αυτής της μετασχηματικής περιόδου.

Riera, M. (2012). Uncommon Sense for Parents with Teenagers. 3rd Edition. Celestial Arts.

Markham, L. (2023). Game plan for peaceful parenting your teen. https://www.ahaparenting.com/read/parenting-teens

 

Γίνε μέλος σήμερα
Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ

Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος

Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος και Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD και πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων διαχείρισης του στρες, με βάση τις αρχές της Ενσυνειδητότητας (Mindfulness-Βased Stress Reduction) και ανάπτυξης της επικοινωνίας και της κοινωνικοποίησης στα φυσικά περιβάλλοντα των παιδιών (Τhe Hanen Method). Η Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ είναι Ψυχολόγος & Οικογενειακή Σύμβουλος, PhD. Με κίνητρο την ανάγκη της να υποστηρίξεις τα παιδιά στην ανακάλυψη και την αποδοχή της πραγματικής τους φύσης, ξεκίνησε να μελετά τον εγκέφαλο, τις διεργασίες γνωστικής ανάπτυξης, τη σύνδεση νου-καρδιάς, τον γονεϊκό ρόλο και τις οικογενειακές δυναμικές. Aπό αυτήν τη σκοπιά, προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον καθένα που επιθυμεί να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του και να αγκαλιάσει τη ζωή. Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες διδάσκει σε διαφορετικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα ψυχολογίας σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου και παρέχει επιμορφωτικά σεμινάρια για γονείς και επαγγελματίες πρώτης παιδικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα