Βίντεο

Εισαγωγή

Trailer

Επεισόδιο 1

Τι είναι το εσωτερικό παιδί

Επεισόδιο 2

Οι ρόλοι και η θεραπεία του εσωτερικού παιδιού

Επεισόδιο 3

Η επίδραση του εσωτερικού παιδιού στην ενήλικη ζωή μου

Επεισόδιο 4

Συνειδητή γονεϊκότητα

Επεισόδιο 5

Πρακτική οραματισμού για τη θεραπεία του εσωτερικού παιδιού

Επεισόδιο 6

Τι να κρατήσεις από αυτή τη σειρά

Από τη σχέση με το εσωτερικό σου παιδί στη σχέση σου με το δικό σου παιδί

Γνωρίζεις ότι μέσα σου υπάρχει πάντα ενεργό το εσωτερικό παιδί; Ακούς τη φωνή του; Τις ανάγκες του; Έχεις διαπιστώσει παιδικές συμπεριφορές ή και αναζήτηση εκπλήρωσης αναγκών σου από άλλους που έμειναν ανεκπλήρωτες από όταν ήσουν παιδί; Πόσο συνειδητά κάνεις επιλογές στη γονεϊκότητά σου; Τι σημαίνει συνειδητή γονεϊκότητα και πώς μπορείς να γίνεις ένας γονιός με επίγνωση;

Τι σχέση έχει η συνειδητή γονεϊκότητα με το εσωτερικό παιδί;

Η σχέση μας με τις πρωταρχικές γονεϊκές φιγούρες είναι το θεμέλιο της δυναμικής κάθε άλλης σχέσης που δημιουργούμε στην ενήλικη ζωή. Ως παιδιά εσωτερικεύουμε τις περισσότερες σκέψεις και εμπειρίες που βιώνουμε, τόσο από το περιβάλλον όσο και από εμάς τους ίδιους, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Αυτές πολλές φορές μένουν ανεπεξέργαστες λόγω δικής μας άγνοιας, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε από αόρατες εσωτερικές ελλείψεις και τραύματα που κουβαλάει το βαθιά παραμελημένο εσωτερικό παιδί.

Ποιο είναι το εσωτερικό σου παιδί;

Τα περισσότερα ζητήματα στην ενήλικη ζωή έχουν τις ρίζες τους κυρίως στα παιδικά μας βιώματα και ειδικότερα στα τραύματα που κουβαλά το εσωτερικό μας παιδί. Το εσωτερικό παιδί φέρει τις βασικές ανάγκες και τη δημιουργικότητά μας. Αναπαριστά τον πραγματικό και αυθεντικό εαυτό μας. Η έννοια του εσωτερικού παιδιού σύμφωνα με τον Jung ορίζεται ως εξής: «Ο πιο μικρός μέσα σου είναι η πηγή της σωτηρίας σου». Το εσωτερικό παιδί επηρεάζει καθοριστικά την αντίληψη, τα αισθήματα, τις σκέψεις και τις πράξεις μας στο παρόν!

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του εσωτερικού παιδιού;

Μπορείς να μάθεις πώς να ακούς, να συναισθάνεσαι και να θεραπεύεις το εσωτερικό σου παιδί, γενόμενος εσύ ο ίδιος γονιός για αυτό. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να λάβεις στο τότε αυτό που έλειπε. Μπορείς όμως να αφυπνίσεις τη δύναμη να σου δώσεις στο τώρα ό,τι χρειαζόσουν και συνεχίζεις να χρειάζεσαι. Κι αυτό γιατί μόνο έχοντας θεραπεύσει, κατανοήσει και θρέψει το δικό σου εσωτερικό παιδί θα μπορέσεις να είσαι ο γονιός που επιθυμείς για το δικό σου παιδί αλλά και να διαμορφώνεις υγιείς ενήλικες σχέσεις με ολοκλήρωση και ελευθερία.

Το εσωτερικό παιδί

Εργαζόμενη με το θέμα του εσωτερικού παιδιού με δεκάδες ομάδες ενηλίκων, τόσο σε ατομικές συνεδρίες όσο και σε σεμινάρια, διαπιστώνω τη βαθιά χρησιμότητα αυτής της γνώσης και την αξία της διαδρομής βλέποντας τα ευεργετικά και μεταμορφωτικά αποτελέσματα στην ψυχή και τη ζωή μικρών και μεγάλων.

Η σειρά αυτή είναι για σένα υπέροχε άνθρωπε…

…που επιθυμείς να γνωρίσεις τόσο εσένα τον ίδιο όσο και το παιδί σου

…που αντιλαμβάνεσαι τη σημασία της γνώσης

…που επιλέγεις να είσαι ενεργός συν-δημιουργός της νοητικής, συναισθηματικής και πνευματικής διαδρομής σου

…που επιθυμείς να πας τον εαυτό σου, τη σχέση σου με το παιδί σου και τους γύρω σε επόμενο επίπεδο.

Σε προσκαλώ να γνωρίσουμε μαζί το εσωτερικό παιδί, να του δώσουμε φωνή, να το ακούσουμε, να το τιμήσουμε και το θεραπεύσουμε μέσα από ροή αγάπης.

Κατάκτησε τη συνειδητή γονεϊκότητα!

Στόχοι βίντεο:

 • Γνωριμία με το εσωτερικό παιδί.
 • Γνωριμία με τους ρόλους που τείνει να υιοθετεί το παιδί.
 • Να έρθω σε επαφή με αυτό και να αναγνωρίζω τις ανάγκες του.
 • Να μάθω και να αρχίσω να επικοινωνώ συστηματικά και σε βάθος μαζί του ώστε να το θεραπεύσω.
 • Να μάθω να θρέφω και να τιμώ τόσο τον ενήλικα όσο και το παιδί μέσα μου.
 • Να γίνω υγιέστερος ενήλικας εσωτερικά και εξωτερικά.
 • Να γνωρίσω πώς μπορεί αυτό να με διαφοροποιήσει ως γονέα από συμπεριφορές και τρόπους που εφήρμοζαν οι γονείς μου και που επιθυμώ να αποβάλλω και να μην συνεχίσω στο δικό μου παιδί.
 • Να ενισχύσω τη συνειδητότητα μου ως γονέας στο σύνολο της.
 • Ενίσχυση στο να μάθω να δημιουργώ υγιείς ενήλικες σχέσεις που χαρακτηρίζονται από ελευθερία, ισότητα και πληρότητα

 1. Shefali Tsabary (2017), The Awakened Family: How to raise empowered, resilient and conscious children, εκδ. Penguin books
 2. Shefali Tsabary (2010), CONSCIOUS PARENT: Transforming Ourselves, Empowering Our Children, εκδ. Namaste pub
 3. Nicole LePera (2021), How To Do The Work, εκδ. Orion Spring
Γίνε μέλος σήμερα!
Μαρία Λιάτη

Μαρία Λιάτη

Theta Healer®, Ομοιοπαθητικός, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαρία Λιάτη Ψυχοθεραπεύτρια, Ομοιοπαθητικός και Theta Healer, με σπουδές και προϋπηρεσία σε όλα τα παραπάνω. Έχει εργασιακή εμπειρία σαν Ψυχοθεραπεύτρια και εξειδικεύεται στις συντροφικές σχέσεις, στις αγχώδεις διαταρχές, στις διατροφικές διαταραχές και άλλα! Μπείτε στο προφίλ της και διαβάστε περισσότερα για τη Μαρία!

Διαβάστε περισσότερα