Βίντεο

Επεισόδιο 1

Να κρατάμε η μία την άλλη | Φωτεινή Μελετάκη

Επεισόδιο 2

Είμαστε παρούσες - Είμαστε μαζί | Πόπη Γιαλυράκη

Επεισόδιο 3

Θέλει θάρρος το να σε φροντίζεις | Φιλιώ Κατσαρού

Επεισόδιο 4

Πες μου, όμορφη γυναίκα εσύ | Μία Αδαμίδου

Επεισόδιο 5

Πίστεψε σε εσένα | Project Parenting

Επεισόδιο 6

Αυτοεξέταση | Έλλη Καστρίκα

Αφιέρωμα στις γυναίκες μαχήτριες

Οκτώβριος. Ένας μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού. Ήξερες ότι… στην Ελλάδα κάθε χρόνο έχουμε περίπου 1.500 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού; Ότι περίπου το 80% των περιπτώσεων συμβαίνει σε γυναίκες άνω των 50 ετών και ότι το 5-10% είναι κληρονομικοί; Ο Προσυμπτωματικός έλεγχος μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο κατά 25%. Με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η αυτοεξέταση είναι βασικό στάδιο πρόληψης. Προσέχουμε τους εαυτούς μας. Μας φροντίζουμε. Μας αγκαλιάζουμε. Μας αγαπάμε. Είμαστε εδώ και είμαστε μαζί

Αφιέρωμα στις γυναίκες μαχήτριες

Σ’ αυτή την πρωτότυπη σειρά του Project Parenting, η Φωτεινή, η Πόπη, η Έλλη, η Μία, αλλά και όλοι οι συνεργάτες μας μαζί, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για την ενδυνάμωση και τη στήριξη των γυναικών που νοσούν από τον Καρκίνο του Μαστού.

Πέντε επεισόδια, αφιερωμένα σε διαφορετικές πτυχές της νόσου. Πέντε επεισόδια που έχουν ως στόχο να μας κάνουν να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε πάνω στο πώς μια νόσος που είναι θεραπεύσιμη, μπορεί να αγγίξει και να αφήσει τα ανεξίτηλα σημάδια της πάνω στο σώμα, αλλά και στην ψυχή μιας γυναίκας. Μα πάνω από όλα, μας δίνουν την ευκαιρία να θαυμάσουμε το κουράγιο, την ψυχική δύναμη και το σθένος των γυναικών που ζουν κάθε μέρα με αυτό. Ακόμα και αν δεν έχουμε νοσήσει, είμαστε εκείνες γιατί είμαστε μαζί τους. Στεκόμαστε στο πλάι τους και βροντοφωνάζουμε ότι “Πιστεύουμε σε εσένα”, στην εσωτερική σου δύναμη που σε ωθεί να παλέψεις με αυτό.

Στόχοι Βίντεο:

  1. Να ενημερωθούμε.
  2. Να αυτο-εξεταστούμε.
  3. Να γνωρίσουμε.
  4. Να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε “Πίστεψε σε εσένα”.

Συμμετέχουν οι:

Ευθυμία Αδαμίδου, Συστημική & Ολιστική Ψυχοθεραπεύτρια, 6972719591, info@innerflow.gr

Έλλη Καστρίκα, Οne to one care specialist, Μαία
Τηλέφωνο: 6955962928
Email: mkastrika@gmail.com

Φωτεινή Μελετάκη

Φωτεινή Μελετάκη

Βοηθός Μητρότητας, Εισηγήτρια Περιγεννητικής Γιόγκα, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Πιστοποιημένη Attached at the Heart™

Καλωσορίζουμε με πολύ χαρά στην ομάδα των experts μας τη Φωτεινή Μελετάκη Βοηθό Μητρότητας. Το όνειρο της είναι να εναρμονιστεί ο Κόσμος μας ξανά με τις πραγματικές ποιότητες της θηλυκής ενέργειας – για την ίαση και την θεραπεία, της Μητέρας, του Παιδιού και κάθε συστήματος. Με εμπειριά στη περιγεννητική και μεταγεννητική yoga θα μοιραστεί τις γνώσεις της μαζί μας!

Διαβάστε περισσότερα
Σπύρος Κασιμάτης

Σπύρος Κασιμάτης

Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Σπύρος Κασιμάτης με πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ΜA στην Ιστορία από το University College London (SSEES) και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συμβουλευτική από το University of Strathclyde. Έχει εξειδικευτεί στη φροντίδα παιδιών που πενθούν, στη θεραπεία ζεύγους με τη μέθοδο Emotionally Focused Therapy και στην επαγγελματική υποστήριξη εκπαιδευτικών.

Διαβάστε περισσότερα
Αφροδίτη Κονδύλη

Αφροδίτη Κονδύλη

PCI Parent Coach, Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Θηλασμού

Η Αφροδίτη Κονδύλη είναι Parent Coach, Εκπαιδεύτρια γονέων και Σύμβουλος θηλασμού. Έχει ιδρύσει τον Κύκλο, ένα κέντρο υποστήριξης γυναικών , θηλασμού και οικογενειών και το Parent Coach Lab. To όραμά της είναι οι γονείς να έχουν την υποστήριξη και την πληροφόρηση που χρειάζονται, την ευκαιρία να ανακαλύψουν το δικό τους μοναδικό μονοπάτι στην πορεία της γονεϊκότητας τους...

Διαβάστε περισσότερα
Σοφία Δούμα

Σοφία Δούμα

Μαία, Σύμβουλος Θηλασμού

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Σοφία Δούμα. Η Σοφία είναι Μαία, Εκπαιδευτικός, διεθνώς πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC και πιστοποιημένη Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor. Είναι επίσης μητέρα πέντε παιδιών. Οι εμπειρίες που βίωσε η ίδια με τον θηλασμό των 5 παιδιών της, την ενέπνευσαν να διευρύνει περισσότερο τις γνώσεις της. Μαζί με την Αφροδίτη Κονδύλη, είναι συνιδρύτριες του Κύκλου. Τη Σοφία θα τη βρεις στον Κύκλο να παρέχει την υποστήριξή της με σεμινάρια, ομιλίες και workshops ως Σύμβουλος Θηλασμού σε κάθε στάδιο της μητρότητας, από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό μέχρι τη σύνδεση της Γυναίκας με το σώμα της και το παιδί της, μέσω μαθημάτων prenatal-postnatal yoga. Το όνειρό της είναι η υποστήριξη και η φροντίδα προς τις γυναίκες και την οικογένεια, με ενσυναίσθηση και σεβασμό. #projectparenting #meetourexpert

Διαβάστε περισσότερα
Μαριτίνα Συμβουλίδη

Μαριτίνα Συμβουλίδη

Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι Σωματοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια (Bodynamic therapy system) με εξειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training). Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές στο κλάδο της Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα και εμπλουτίζει διαρκώς τα επαγγελματικά της εργαλεία όπως οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT, η Βοτανολογία, η Αρωματοθεραπεία, δίνοντας ολιστική διάσταση στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά, με σκοπό να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης και αγάπης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Διαβάστε περισσότερα
Φιλιώ Κατσαρού

Φιλιώ Κατσαρού

Εκ. Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Σύμβουλος γονέων

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των experts μας τη Φιλιώ Κατσαρού. H πορεία της μέχρι εδώ δεν είναι ίσως και τόσο συνηθισμένη. Σπούδασε Πληροφορική, γιατί ήταν μια επιστήμη «του μέλλοντος», όπως έλεγαν τότε όλοι. Εργάστηκε για 10 περίπου χρόνια σε αντίστοιχες εταιρίες. Με την έλευση της κόρης της, αλλάζουν πολλά και αποφασίζει να αλλάξει πορεία. Ξεκίνησε συνεργασία με το Hehe Art, Play and Therapy. Παράλληλα, εκπαιδεύεται ως Parent Educator από τον Positive Discipline Association, και ξεκινάει τις ομάδες και τα σεμινάρια γονέων. Επόμενο βήμα, η εκπαίδευση στο playtherapy από την Playtherapy Greece, εκπρόσωπο του Playtherapy International. Ακολουθεί η εκπαίδευση στο Filial play. Τo 2018 ξεκίνησε το 4ετές πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Focusing στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και πλέον ασκεί την πρακτικής της ως σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι σίγουρη πως το ταξίδι αυτό δεν θα σταματήσει εδώ, όπως δεν σταματά και το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Διαβάστε περισσότερα